Motorleveranciers hebben langer de tijd om zich aan te melden voor 2026 Formule 1
Formule 1

Motorleveranciers hebben langer de tijd om zich aan te melden voor 2026

Motorleveranciers hebben langer de tijd om zich aan te melden voor 2026

De uiterlijke datum waarop constructeurs zich kunnen aanmelden voor het kampioenschap van de Formule 1 in 2026 is een maand uitgesteld. In plaats van 15 oktober 2022 is er tot dinsdag 15 november de ruimte om in te schrijven.

De teambaas van Red Bull Racing reageert op het nieuws. 'De deadline is weer uitgesteld', vertelt Christian Horner, geciteerd door Motorsport.com. 'En daar was een reden voor. Ze zijn bezig om bepaalde problemen op het gebied van regelgeving, analyse en controle op te lossen', eindigt de Brit.

De FIA bevestigde bij Motorsport.com dat de uiterlijke inschrijfdatum inderdaad is verschoven. Daarmee geeft de Formule 1 mogelijke constructeurs de ruimte om zich alsnog aan te melden. Audi heeft zich bijvoorbeeld al eerder ingeschreven als motorfabrikant, maar ook voor Porsche staat de deur dus nog een paar dagen op een kier.

Vooralsnog vijf motorleveranciers voor 2026

Momenteel staan er vijf partijen ingeschreven als motorleverancier voor 2026, namelijk Mercedes, Ferrari, Renault, Red Bull Powertrains en dus Audi. Mogelijk zal Honda ook nog overwegen om zich aan te melden, maar het is nog niet duidelijk of dat dan in samenspraak met Red Bull Powertrains zal zijn. Alhoewel de verwachting niet is dat Porsche in 2026 zal deelnemen aan de Formule 1, is er wel een kans dat de fabrikant een jaar later wel mee zal willen doen. De uiterlijke inschrijfdatum voor dat jaar is 30 juni 2023.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws