Stuck vindt dat de Formule 1 eerder kan verduurzamen: 'Is voor mij totaal onbegrijpelijk' Formule 1
Formule 1

Stuck vindt dat de Formule 1 eerder kan verduurzamen: 'Is voor mij totaal onbegrijpelijk'

Stuck vindt dat de Formule 1 eerder kan verduurzamen: 'Is voor mij totaal onbegrijpelijk'

Voormalig coureur Hans-Joachim Stuck is kritisch op de verduurzaming van de Formule 1. Hij vindt dat de auto's namelijk volgend jaar al zouden kunnen rijden op elektrobrandstof. Vanaf 2026 zijn er nieuwe reglementen die ervoor zorgen dat de motoren duurzamer zijn, maar volgens Stuck hadden er al eerder veranderingen kunnen worden doorgevoerd.

Stuck vindt het erg raar dat de Formule 1 nog een paar jaar wacht met de nieuwe reglementen rond de motoren. 'Natuurlijk is het voor mij totaal onbegrijpelijk. Ik bedoel, we hebben een baanbrekende fabrikant in Porsche. En bij de Supercup, de fantastische touring car-serie die op synthetische brandstof rijdt, hoeft niets groots aan de motor te veranderen, behalve een paar instellingen', haalt de voormalig coureur aan als voorbeeld bij Servus TV.

Volgens hem zou dat in de Formule 1 ook al gebruik gemaakt kunnen worden van elektrobrandstof. 'Waarom doet de Formule 1 dit niet vanaf 1 januari 2023?', vraagt Stuck zich af. 'Ik begrijp het niet! Het is heel eenvoudig om te doen. Je kunt een goede bijdrage leveren aan de bescherming van het milieu, want de Formule 1 is de koningsklasse van de autosport', is de Duitser kritisch. Hij geeft aan dat de sport een belangrijke voorbeeldfunctie heeft. 'De Formule 1 moet in alles voorop lopen. En het is heel gemakkelijk om dat te doen. Het spijt me, ik begrijp het niet', eindigt Stuck.

De Formule 1 in 2030 klimaatneutraal

Ondanks dat de duurzame brandstof nog een paar jaar op zich laat wachten, zijn er in de tussentijd wel andere reglementen die ervoor moeten zorgen dat de sport duurzamer wordt. Vanaf 2024 wil de Formule 1 de bandenwarmers bijvoorbeeld helemaal verbieden. Echter zullen de grootste veranderingen in 2026 komen met de nieuwe motorreglementen. De auto's zullen dan op honderd procent duurzame brandstof rijden en er zal meer energie worden opgewekt met de hybride-motor. Dit draagt allen bij aan het doel om in 2030 klimaatneutraal te zijn.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws