New York volgende op Amerikaans verlanglijstje: 'Een sectie waar Eau Rouge op Spa niks bij was!' Formule 1
Formule 1

New York volgende op Amerikaans verlanglijstje: 'Een sectie waar Eau Rouge op Spa niks bij was!'

New York volgende op Amerikaans verlanglijstje: 'Een sectie waar Eau Rouge op Spa niks bij was!'

David Coulthard zou graag zien dat er een Grand Prix verreden gaat worden in New York. De Schot denkt dat het een mooie locatie is en reed een aantal jaar geleden zelf al een circuit dat men destijds op het oog had. Dat plan verdween toen in de ijskast, maar de oud F1-coureur zou het zien zitten om dat bijzondere circuit op de kalender te krijgen. Dat het de vierde race in de Verenigde Staten zou betekenen, hoeft ook geen obstakel te zijn.

Coulthard vertelt tegenover Motorsport.com dat er al pogingen zijn ondernomen om een Grand Prix te organiseren in de stad. 'We hebben een aantal jaar geleden geprobeerd om een race in New York te organiseren. Ik heb dat circuit destijds in een van de Red Bull-show cars gereden. Het was ongelofelijk. Aan de overkant van Manhattan, met een sectie waar Eau Rouge op Spa niks bij was! Als ze dat plan weer boven water kunnen halen, zou dat de perfecte locatie zijn.'

Het zou de vierde race in Amerika betekenen, maar dat hoeft geen probleem te zijn volgens de Schotse oud F1-coureur. 'Kijk naar de grootte van het land, dan is vier races best mogelijk. En dat is de ultieme droom: Amerika veroveren. Elke race heeft zijn eigen smaak. Van staat tot staat verschilt Amerika enorm, dat zie je terug in de evenementen. Austin is een serieuze baan, waar we lekker kunnen racen. Miami is een soort hybride circuit, en Vegas is een speeltuin voor volwassenen.'

Eerder gesprekken geweest

Een jaar geleden werd er ook al gesproken over een Grand Prix in New York. Destijds vormde het bepalen van de locatie nog een struikelblok. Liberty Media kon zich niet vinden in de locatie die werd voorgesteld door de burgemeester van New York. Een stratenrace in de Big Apple leek dan ook een moeilijk verhaal te worden. Eerder sprak ook Christian Horner zich al positief uit over het racen in New York.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws