Herbert begrijpt 'arrogante uitspraken' Horner: 'Wolff zei in dominante periode hetzelfde' Formule 1
Formule 1

Herbert begrijpt 'arrogante uitspraken' Horner: 'Wolff zei in dominante periode hetzelfde'

Herbert begrijpt 'arrogante uitspraken' Horner: 'Wolff zei in dominante periode hetzelfde'

Johnny Herbert kan zich vinden in de uitspraken van Christian Horner rondom het raceweekend in Miami. De teambaas van Red Bull Racing merkte op dat zijn team na vijf races in dit Formule 1-seizoen heeft de Oostenrijkse renstal nog altijd een flinke voorsprong op de rest van het veld. Hiermee lijkt Red Bull dezelfde dominantie als Mercedes een aantal jaren eerder. De uitspraken van Horner beginnen dan ook te lijken op de uitspraken die Toto Wolff destijds deed.

Rondom het Grand Prix-weekend in Miami vroeg Horner zich hardop af waar de concurrentie blijft. Door deze uitspraak is de gelijkenis met een collega van de Red Bull-teambaas snel gemaakt. 'Ik herinner me dat Toto Wolff precies hetzelfde zei toen Mercedes zijn dominante periode kende, dus het is een typische arrogante opmerking', geeft Herbert aan in de Lift the Lid-podcast. 'Je weet dat je een goede auto hebt en je weet dat niemand anders een kans heeft om je te verslaan.'

Herbert: 'Zou verwachten dat de updates van Ferrari iets zouden bewerkstelligen'

Aankomende maanden moeten de achtervolgers van Red Bull met updates het gat naar de Oostenrijkse renstal zien te dichten. In de afgelopen weken is dat de teams nog niet gelukt, ondanks dat enkele renstallen wel met updates kwamen. Herbert begrijpt de uitspraken van Horner, en eerder dus Wolff, dan ook wel. 'Waar is iedereen? Ze hebben gelijk, want je zou verwachten, zeker met de updates die voor Ferrari kwamen, dat ze iets zouden bewerkstelligen.'

'Maar ze hebben niets gedaan en het racetempo was opnieuw belabberd', vervolgt de voormalig Formule 1-coureur. Ferrari hoopte na een positief weekend in Azerbeidzjan eindelijk een stapje te hebben gezet. Niet bleek dus minder waar te zijn. 'Dus er wordt veel nagedacht en ik denk dat Christian ook zijn hoofd krabt: Waarom kunnen de andere teams ons niet uitdagen? We hebben al een paar races gehad dit seizoen, maar niemand heeft de kloof gedicht', besluit Herbert.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws