Newey nog niet overtuigd: 'Verstappen kon niet binnen twee seconden komen' Formule 1
Formule 1

Newey nog niet overtuigd: 'Verstappen kon niet binnen twee seconden komen'

Newey nog niet overtuigd: 'Verstappen kon niet binnen twee seconden komen'

Lando Norris ziet dat de nieuwe technische reglementen van de Formule 1 hun vruchten lijken af te werpen. Door de nieuwe regels in de sport zouden coureurs elkaar makkelijker moeten kunnen volgen. In de eerste twee races van het nieuwe seizoen is gebleken dat de rijders elkaar daadwerkelijk beter kunnen volgen en er zijn meerdere spectaculaire gevechten geweest op de baan. Adrian Newey plaatst echter wel een kanttekening.

De fans van de Formule 1 zijn al getrakteerd op enkele mooie gevechten tijdens de eerste twee Grands Prix van het seizoen. In Saoedi-Arabië vocht Norris met Alpine-rijder Esteban Ocon, maar hij moest zijn meerdere erkennen in de Fransman. 'Het heeft alles wel wat leuker gemaakt', stelt de jonge Brit bij de podcast van F1 Nation. 'Het zorgt voor entertainment en het is een toevoeging op het racen. We hoeven nu niet meer de hele race achter iemand te zitten. We kunnen ons nu een weg naar voren banen.'

Ondanks dat de nieuwe reglementen een impuls hebben gegeven, plaatst de McLaren-rijder een kleine kanttekening bij de gevechten. 'Het is niet meer zo makkelijk om iemand af te schudden als je hem net hebt ingehaald. Het publiek vindt dat misschien leuk, maar dat vindt degene die de inhaalactie heeft gemaakt zeker niet. De ander kan je dan de volgende ronde makkelijk weer inhalen.' Dat was bijvoorbeeld ook het geval bij Max Verstappen en Charles Leclerc. De Monegask kon telkens revanche nemen op de inhaalacties van Verstappen in Bahrein.

Newey: 'Klein gat tussen teams essentieel'

Newey is nog niet volledig overtuigd door de nieuwe reglementen. 'Max zei dat hij binnen twee seconden van een andere coureur kon komen en dat hij daarna niet meer dichterbij kon komen. Bovendien heb je twee auto's nodig die gelijkwaardig moeten zijn qua snelheid.' Toch vindt de ingenieur van Red Bull Racing dat de Formule 1 de goede weg is ingeslagen. 'Er zijn twee briljante races geweest. De Formule 1 heeft mazzel dat Ferrari en Red Bull momenteel vrijwel identiek zijn als het aankomt op snelheid', aldus Newey.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws