Newey tevreden met overwinning Verstappen: 'Ik ben eerlijk gezegd best verrast' Formule 1
Formule 1

Newey tevreden met overwinning Verstappen: 'Ik ben eerlijk gezegd best verrast'

Newey tevreden met overwinning Verstappen: 'Ik ben eerlijk gezegd best verrast'

Adrian Newey is blij met de uitkomst van de Grand Prix van Mexico. Max Verstappen wist te winnen en Sergio Pérez pakte een derde plaats. Door het resultaat verstevigt de Nederlander zijn leiding in het kampioenschap en is het verschil tussen Mercedes en Red Bull Racing nog maar één punt in het voordeel van het Duitse team.

'We hadden best wat moeite tijdens de kwalificatie, dus ik ben eerlijk gezegd best verrast', vertelt de topontwerper van Red Bull tegenover Sky Sports F1 na afloop van de wedstrijd in Mexico-Stad. Verstappen vertrok vanaf P3, maar lag al eerste na bocht 1. Newey was onder de indruk van zijn start: 'Max had een goede start en was perfect in bocht 1.'

'Het leek een beetje op de Grand Prix van Oostenrijk. Toen had Verstappen ook een geweldige start en wist hij goed met de banden om te gaan', gaat Newey verder. Verstappen won eerder al tweemaal in Oostenrijk dit seizoen, al vertrok hij bij die Grands Prix vanaf poleposition. Met behulp van de slipstream van de Mercedessen kon de 24-jarige profiteren en de leiding van de race overnemen vanaf P3.

Newey denkt nog niet aan wereldtitel Verstappen

Verstappen heeft nu een voorsprong van 19 punten ten opzichte van Lewis Hamilton, die tweede werd in Mexico. Newey denkt echter nog niet aan het kampioenschap en houdt alle opties open voor de resterende vier Grands Prix van het 2021-seizoen: 'Ik kan niks zeggen over het kampioenschap. Alles kan nog steeds veranderen. Het is te vroeg om er iets over te zeggen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws