Nicholls: 'Verstappens marge in Imola was wat geflatteerd' Formule 1
Formule 1

Nicholls: 'Verstappens marge in Imola was wat geflatteerd'

Nicholls: 'Verstappens marge in Imola was wat geflatteerd'

BBC Formule 1-commentator Jack Nicholls was zeer te spreken over Max Verstappen na afloop van de Grand Prix van Emilia Romagna. Bij de Chequered Flag-podcast werd hem gevraagd om het weekend van de Nederlander te belichten. Hij kwam in de uitzending tot de realisatie dat hij eigenlijk geen enkel verbeterpunt zag voor Verstappen na de Italiaanse race.

'Ik heb niet zo veel te zeggen over Verstappen want hij zat er heel het weekend bovenop. Er valt eigenlijk weinig aan te merken op zijn weekend. Hij behaalde zonder al te veel moeite voor het eerst dit seizoen poleposition', aldus de Engelsman, die eerst de kwalificatie van vrijdag analyseerde. Het gat naar concurrent Charles Leclerc was bijna een volle seconde op het natte wegdek.

Die uitstekende start vergooide Red Bull Racing enigszins toen de Limburger op zaterdag niet goed van zijn plek kwam. In bocht 1 zag hij Leclerc er met de eerste plek vandoor gaan. 'Zijn start bij de sprintrace was traag, maar hij nam zijn tijd, lette op zijn banden, voltooide de inhaalactie op Leclerc en verdween aan de voorkant', observeerde de commentator.

Nicholls: 'Verstappens marge was wat geflatteerd'

Over Verstappens Grand Prix heeft Nicholls al helemaal niets te melden, behalve dan dat het gat naar de eerstvolgende rijder, Sergio Pérez, wellicht niet zo groot had moeten zijn als het was. 'Zijn marge aan het einde van de race was wat geflatteerd, want het merendeel van de race moesten Leclerc en Pérez hun pace reguleren, maar ook Verstappen hoefde niet zo hard mogelijk te pushen', denkt hij.

Verstappen merkte op dat wanneer je als leider aan een Grand Prix begint op nat asfalt, je niet helemaal weet waar er grip ligt en als een soort gids de rest van de grid aan het aanvoeren bent. 'Maar voor we het wisten lag hij ver genoeg voor. Een foutloos weekend van Verstappen', concludeert Nicholls.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws