Verstappen belicht snelheidsverschil tussen Red Bull en Ferrari: 'Het oogde goed' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen belicht snelheidsverschil tussen Red Bull en Ferrari: 'Het oogde goed'

Verstappen belicht snelheidsverschil tussen Red Bull en Ferrari: 'Het oogde goed'

Max Verstappen geeft aan dat de Formule 1-grid voorafgaand aan de Grand Prix van Miami met veel vraagtekens zit. De sport reist af naar een nieuw circuit, wat betekent dat er geen data beschikbaar is, terwijl andere variabelen, zoals de staat van het asfalt, ook nog niet meegenomen kunnen worden. Vanuit Imola ging de Nederlander in op het aankomende Grand Prix-weekend.

'Wanneer we naar Miami gaan, beginnen we weer op een gloednieuw circuit. Daar hebben we nog veel vraagtekens over', geeft hij toe bij de Chequered Flag-podcast. Teamgenoot Sergio Pérez gaf eerder al aan dat het asfalt een van deze vraagtekens is. Het is op een nieuwe baan onduidelijk hoe de Pirellibanden werken, en dat zorgt voor onzekerheid bij de teams.

Verstappen tevreden na Imola

Verstappen en zijn team, Red Bull Racing, verkeren in prima vorm. Ondanks dat ze in Australië snelheid tekort kwamen, wisten ze in Imola overtuigend te zegevieren. 'De uitvoering is altijd lastig, al helemaal tijdens zo'n intens weekend als we gehad hebben (in Imola) met een sprintrace er tussenin', stelde de Limburger bij de Britse podcast na afloop van de race. 'Ik ben zeer tevreden.'

Verstappen liep na de tweede uitvalbeurt van het jaar een flinke achterstand op naar Charles Leclerc en Ferrari. Inmiddels heeft hij een flinke hap kunnen nemen uit de voorsprong van zijn voornaamste titelconcurrent, Leclerc. 'We hebben veel punten gescoord, maar die hadden we ook nodig. Het lijkt erop dat we weer goed op weg zijn. Nu is het zaak om deze vorm door te trekken', benadrukt hij.

Red Bulls snelheid ten opzichte van Ferrari

Ook wordt gehengeld naar een opmerking over de relatieve snelheid van Red Bull ten opzichte van Ferrari. In Australië was Ferrari vele malen sneller, in Italië behaalde Verstappen een van de dominantere zeges uit zijn carrière. 'Het oogde goed', stelt hij over de voorsprong van zijn team. 'Ik denk dat we een goed gevoel hadden met de auto, maar elk circuit is anders. Het weer maakte het ook een stuk lastiger.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws