Lammers over crash Leclerc: 'Legt extra accent op hoe goed Verstappen het deed' Formule 1
Formule 1

Lammers over crash Leclerc: 'Legt extra accent op hoe goed Verstappen het deed'

Lammers over crash Leclerc: 'Legt extra accent op hoe goed Verstappen het deed'

Charles Leclerc gaf een zeker lijkende podiumplek uit handen na een fout tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna in de Variante Alta. De Ferrari-rijder was hard aan het pushen, aangezien hij probeerde Sergio Pérez aan te vallen. Door de crash viel de Monegask terug en kon Max Verstappen inlopen in het wereldkampioenschap. Na de race in Melbourne was dat een welkome verrassing voor de coureur van Red Bull Racing.

Na de Grand Prix van Australië ging het hoofd bij menig Nederlander hangen. Ook Verstappen gaf de moed even op, maar Lammers snapt daar weinig van. 'Als je halverwege het seizoen vijftig punten achterstaat, kun je nog kampioen worden', zegt de voormalig Formule 1-coureur bij Race Café. 'We hebben nu sprintraces waarin je punten kan scoren en er zit een groter puntenverschil tussen de posities. Maar het was gewoon heel knap', doelt Lammers op de overwinning van Verstappen.

Lammers verklaart de crash van Leclerc

Leclerc crashte toen hij de achtervolging was ingezet op Pérez. Lammers vindt het niet vreemd dat een coureur een fout maakte op het circuit van Imola. 'Als je naar Imola gaat dan zijn je grootste concurrenten eigenlijk de kerbs. Je hebt het in de Formule 2 gezien. Als je de auto iets te wijd laat lopen dan word je er haast in gezogen, want er zitten een soort haaientanden op. Die creëren een vibratie waardoor de auto naar beneden wordt gekrikt.'

Leclerc gaf zelf toe dat hij te veel wilden in de strijd tegen de Red Bull-rijder. Hij pakte te veel kerb mee en toen was de crash een logisch gevolg. 'Die Formule 1-auto's zijn ongelooflijk stijf. Normaal gesproken heb je als je kerbs meepakt hetzelfde als bij slalomskiën. Je verplaatst het gewicht van de ene naar de andere kant, maar de auto's zijn nu zo stijf. Als je met je linkerwiel over kerbs gaat, dan gaat je rechterwiel ook al mee omhoog.' De crash van Leclerc accentueert ook de prestatie van Verstappen. 'Het legt extra accent op hoe goed Max het deed', aldus Lammers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws