Norris had zwaar weekend: 'Heb twee dagen niet gegeten en gedronken en ik viel 3,5 kilo af' Formule 1
Formule 1

Norris had zwaar weekend: 'Heb twee dagen niet gegeten en gedronken en ik viel 3,5 kilo af'

Norris had zwaar weekend: 'Heb twee dagen niet gegeten en gedronken en ik viel 3,5 kilo af'

McLaren-coureur Lando Norris geeft aan dat hij twee dagen niet heeft gegeten. De donderdag van het Grand Prix-weekend in Brazilië was hij niet aanwezig vanwege een voedselvergiftiging. Vrijdag kon hij wel rijden, en kwalificeerde hij zich zelfs op de vierde positie. Zaterdag werd hij zevende tijdens de Sprint en zondag was hij ook redelijk goed onderweg, totdat hij uitviel.

De uitvalbeurt van de Britse coureur tijdens de Grand Prix kwam echter niet helemaal ongelegen. 'Ik was er behoorlijk slecht aan toe', vertelt Norris, geciteerd door The Race. Op het moment dat de 23-jarige coureur uitviel, had hij het erg zwaar. 'Ik kwam op een punt waarop ik fysiek een beetje begon te worstelen, maar toen was mijn race voorbij', verklaart hij.

Nu gaat het volgens Norris wel weer beter. 'Het gaat goed, ik word elke dag beter, het is gewoon de laatste dag die zijn tol heeft geëist', legt hij uit. De coureur was er namelijk een paar dagen echt slecht aan toe. 'Vooral vanaf donderdag heb ik twee dagen niet gegeten, twee dagen niet gedronken en ik ben 3,5 kilo afgevallen. Ik heb echt veel geworsteld', legt de Brit uit.

Norris: 'In zekere zin had ik geluk dat ik niet ben gefinisht'

Veel mensen dachten dat Norris op vrijdag weer helemaal fit was. 'Omdat ik gewoon goed werk deed en we snel waren, maar het tegenovergestelde was waar. Ik moet gewoon bijkomen voor volgend weekend', verklaart de coureur. Zondag ging het wel weer iets beter met hem. 'Zondag was ik al een beetje beter, ik kon voor de race wat eten en in kon wat vocht maar binnen krijgen, wat waarschijnlijk het belangrijkste is op zo'n warme dag.'

Toch was de coureur die zes keer het podium wist te behalen in zijn Formule 1-carrière nog niet helemaal beter. 'Ik weet zeker dat als de auto niet kapot zou zijn gaan en het einde van de race zou halen, ik in een vrij slechte conditie zou zijn. Dus in zekere zin had ik geluk dat ik niet ben gefinisht, maar het was ook jammer', geeft Norris toe.

Norris verklaart dat zijn voedselvergiftiging hem tijdens het racen een klein beetje beïnvloedde, zoals op vrijdag. Tijdens de vrije training ging hij bijvoorbeeld niet goed voor andere coureurs aan de kant. 'Gewoon kleine dingen. Ik denk niet dat het me zondag iets heeft gekost, we waren gewoon heel erg traag', is hij ook eerlijk. Wel had het invloed op zijn uithoudingsvermogen. 'Ik had er tegen het einde van de sprintrace wel moeite mee, ik was in een zeer slechte conditie.' Wel hielp zijn team zo goed en kwaad als het kon. 'Iedereen gaf me zoveel mogelijk steun', eindigt Norris.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws