Ricciardo vindt Red Bull-vertrek nog altijd juiste keuze: 'Heeft me beter gemaakt' Formule 1
Formule 1

Ricciardo vindt Red Bull-vertrek nog altijd juiste keuze: 'Heeft me beter gemaakt'

Ricciardo vindt Red Bull-vertrek nog altijd juiste keuze: 'Heeft me beter gemaakt'

Daniel Ricciardo gelooft nog altijd dat zijn vertrek bij Red Bull Racing aan het eind van 2018 de beste keuze was. De Australiër vertrok naar Renault en kwam later bij McLaren terecht, waar hij geen hoge ogen meer kon gooien. Overwinningen, laat staan titels, bleven uit. Toch denkt de 33-jarige dat hij het goed heeft aangepakt.

'Ik heb geen spijt dat ik Red Bull heb verlaten', vertelt Ricciardo, die volgend jaar niet meer op de grid staat, in gesprek met De Telegraaf. 'Mensen kunnen zeggen dat het daarna niks meer is geworden, dat snap ik. Ik heb ook geen titels gewonnen, maar ik heb wel veel geleerd', meent de achtvoudig Grand Prix-winnaar. 'Dat heeft me beter gemaakt.'

Ricciardo 'moest wegbreken uit positie' bij Red Bull

Ricciardo heeft dan ook een gevoel dat dit aan de ene kant zijn lot was. 'Het klinkt misschien diepzinnig als ik zeg dat ik denk dat alles met een reden gebeurt, maar ik moest destijds wegbreken uit mijn positie.' Zo had de man uit Perth regelmatig te maken met motorproblemen, waardoor kwalificaties in de soep liepen en uitvalbeurten eerder werden behaald dan punten in races.

'Ik zat bij een geweldig team, maar was zelf pretty down', vertelt Ricciardo over zijn lastige, laatste periode bij Red Bull. Daarom denkt hij ook dat vertrekken bij de Oostenrijkse renstal een goede keuze was. 'Toen ik daaraan teruggedacht, besefte ik weer dat ik de juiste keuze maakte. Ook al had ik in theorie misschien betere resultaten kunnen boeken als ik was gebleven.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws