Norris is van groot belang voor McLaren: 'Ik merk dat het team mij meer nodig heeft dan eerst' Formule 1
Formule 1

Norris is van groot belang voor McLaren: 'Ik merk dat het team mij meer nodig heeft dan eerst'

Norris is van groot belang voor McLaren: 'Ik merk dat het team mij meer nodig heeft dan eerst'

Lando Norris denkt dat McLaren dit jaar meer aan zijn feedback heeft dan de afgelopen jaren. Het is voor het team van groot belang dat Norris helpt met het ontwikkelen van de MCL60, aangezien de auto minder presteert dan aanvankelijk werd gehoopt. De Britse renstal heeft in de ogen van Norris meer aan hem dan aan zijn nieuwe teamgenoot Oscar Piastri, omdat de Britse coureur al meerdere jaren voor het team rijdt, meldt hij bij Autosport.com.

In het 2023-seizoen is Norris de coureur met de meeste ervaring binnen McLaren. Teamgenoot Piastri ervaart nu zijn eerste jaar binnen de koningsklasse, waardoor hij nog als rookie wordt bestempeld. Het is een nieuwe ervaring voor de jonge Britse coureur, want in het verleden reed hij samen met Carlos Sainz en Daniel Ricciardo. Het is voor het eerst dat Norris de coureur met de meeste ervaring is binnen het duo van McLaren.

Norris weet meer van de McLaren-auto's dan rookie Piastri

Het seizoen begon lastig voor McLaren, doordat de onthulling van de MCL60 niet naar behoren ging. De auto heeft moeite met het bijhouden van het tempo en het team is al sinds de openingsrace bezig met het doorvoeren van updates om de auto op het niveau van de concurrentie te houden. Volgens Norris heeft het team ook veel aan zijn feedback, omdat hij nu al enkele jaren bij McLaren rijdt en daardoor de MCL60 kan vergelijken met andere auto's.

Verder ziet Norris niet echt een verschil tussen zijn samenwerking met Piastri en zijn samenwerking met ervaren coureurs. 'Ik heb niet het gevoel dat het echt heel anders is', vertelt Norris. 'Het lijkt er alleen op dat het team wat meer feedback van mij nodig heeft dan de jaren ervoor, over de ontwikkeling van de auto, maar naast dat denk ik niet dat er echt een groot verschil is.'

Norris: 'Piastri en Ricciardo zijn ieder een andere soort Australiër'

Dat het team meer van Norris vraagt, betekent verder niet dat Piastri helemaal geen feedback kan leveren aan het team. 'We hebben allebei een verschillende manier van racen', legt Norris uit, 'maar onze opmerkingen en klachten zijn over het algemeen hetzelfde, dus dat is denk ik wel een goed iets. Oscar (Piastri, red.) is een normale jongen en een harde werker. Wel heel anders dan Daniel (Ricciardo, red.), een andere soort Australiër', grapt Norris. 'Maar nog steeds is het wel gezellig.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws