Pijnlijke conclusie voor Ferrari en Mercedes: 'Concepten hebben niet meer potentie' Formule 1
Formule 1

Pijnlijke conclusie voor Ferrari en Mercedes: 'Concepten hebben niet meer potentie'

Pijnlijke conclusie voor Ferrari en Mercedes: 'Concepten hebben niet meer potentie'

Mark Hughes denkt dat Ferrari en Mercedes helemaal niets meer uit hun concepten kunnen halen, terwijl er in het concept van de auto van Red Bull Racing nog voldoende potentie zit. Volgens de journalist moeten Ferrari en Mercedes dan ook terug naar de basis en om vanaf dat punt weer op te bouwen. Mercedes lijkt bereid om dat te gaan doen, terwijl de Scuderia op dit moment nog in een ontkenningsfase lijkt te zitten.

Ferrari lag in 2022 heel even op titelkoers, maar moest het kampioenschap uiteindelijk laten aan Red Bull. Dit jaar heeft de Italiaanse renstal geen stap kunnen maken om opnieuw voor de titel te vechten. 'Wat Red Bull dit jaar met zijn concept doet, is nog meer mogelijkheden creëren', zegt Hughes bij The Race-podcast. 'Daar heeft Ferrari met zijn concept totaal geen antwoord op. Dat concept heeft, net zoals het concept van de Mercedes, zijn piek qua potentie al bereikt. Red Bull laat nog steeds zien dat er nog meer potentie is.'

Hughes: 'Ik ben het met Sainz eens'

Aston Martin heeft dit seizoen wel een grote stap weten te zetten. De Britse renstal heeft de beste aspecten van de RB19 en de W14 gecombineerd. Hughes vindt dat Ferrari en Mercedes ook weer terug moeten naar de basis. 'Je moet nu gewoon accepteren dat je de verkeerde kant op bent gegaan. Daarbij kan je van alles en nog wat de schuld geven, maar dat maakt nu niet meer uit. Je moet nu vanuit een nieuwe basis gaan bouwen. Dat moeten Ferrari en Mercedes, om verschillende redenen, nu gaan doen.'

'Mercedes lijkt dat meer te kunnen accepteren, zeker publiekelijk', vervolgt de journalist. Mercedes gaat in Monaco dan ook zijn grote updatepakket introduceren en Toto Wolff heeft al door laten schemeren dat het gaat om een conceptwijziging. Ferrari gaat andere onderdelen brengen in Spanje, maar het zal niet gaan om een complete wijziging van het huidige concept. 'Ferrari lijkt nog altijd te suggereren dat het team nog altijd kan vinden wat nodig is. Sainz gelooft daar echter niet in en ik moet zeggen dat ik het met hem eens ben', aldus Hughes.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws