Norris kon Verstappen heel even uitdagen: 'Het is een slimme gast!' Formule 1
Formule 1

Norris kon Verstappen heel even uitdagen: 'Het is een slimme gast!'

Norris kon Verstappen heel even uitdagen: 'Het is een slimme gast!'

Lando Norris heeft met een tweede plek in Brazilië wederom goede zaken gedaan in het coureurskampioenschap, waar hij opschoof naar de vijfde plek, en Fernando Alonso binnen handbereik heeft. Hoewel Norris nooit echt aanspraak maakte op zijn eerste Grand Prix-zege, was hij wel blij met de gigantische voorsprong op de rest.

Max Verstappen had uiteindelijk slechts acht seconden voorsprong op de McLaren-coureur, die het hele weekend al snel was. Norris hield Fernando Alonso en Sergio Pérez maar liefst 26 seconden achter zich, maar had een pitstop voor de snelste ronde al niet meer nodig, omdat hij dat extra puntje al in handen had. Daarnaast werd hij opnieuw uitgeroepen tot Driver of the Day, en dat doet hem goed. 'Ik lach omdat ik Driver of the Day ben, niet vanwege het podium', aldus Norris, die zijn verhaal na afloop deed bij Sky Sports F1 en Viaplay.

'Ik ben heel blij met de race en eigenlijk met het hele weekend. Onze snelheid was heel goed', zegt Norris terecht. 'Voor het weekend verwachtten we niet op dit niveau te kunnen presteren. Dit is een hele fijne verrassing voor ons. We zeiden vooraf dat we het in Mexico en hier lastig zouden hebben, en het ging veel beter dan verwacht. Dat is echt heel positief voor het hele team en voor mij. Zoals gezegd, het lijkt erop dat er voor geen slechte circuits zijn, al is Las Vegas voor iedereen natuurlijk een vraagteken. Dit was bijna een perfect weekend. Niet helemaal perfect, maar het kwam wel in de buurt.'

Norris schiet uit de startblokken

Alleen in Q3 ging het op vrijdag verkeerd. Norris bleef steken op plek zeven met het noodweer in aantocht, al profiteerde hij van een gridstraf van George Russell, en viel Charles Leclerc al voor de start weg. 'Ik had een hele goede start. Het was het tegenovergestelde van de sprintrace. De start maakte mijn leven erg gemakkelijk. Ik ging van de vijfde naar de tweede plek. Daar hebben we op zaterdag aan gewerkt, en dat heeft zich uitbetaald. Ik weet niet wat er met Charles (Leclerc, red.) gebeurde. Ik begreep dat hij een probleem had, en dat is zonde, maar voor mij kwam het wel goed uit, want hoe minder mensen ik hoef te verslaan, hoe beter het is', lacht Norris.

Een echte inhaalrace was dus niet meer nodig, en in de openingsronde klopte de Brit zelfs even aan de deur bij Verstappen. 'De start was het hoogtepunt. Ik ging bij de start al naar P2, en toen dacht ik dat het leuk zou worden met Max. Ik heb het bij mijn eerste kans geprobeerd, maar ik had meer één kans en die kon ik niet grijpen. We hadden niet de benodigde snelheid. Het was prima zo, ik daagde hem twee bochten lang uit, maar hij is een slimme gast en hij verdedigt heel goed', zegt Norris over zijn vriend.

De McLaren-coureur kopieerde daarna de tactiek van Verstappen. 'Ik wist niet hoe de Aston Martins het zouden doen, maar ik besloot ook maar om verstandig te zijn en te kijken of er later nog een kans zou komen, maar dat was niet zo. Het zijn veel punten, en ik ben blij.' Norris eindigde voor de dertiende keer op het podium zonder te winnen en evenaart daarmee het record van Nick Heidfeld.

'Ik ben heel blij dat ik voor deze posities vecht en dat ik zo'n groot gat naar de rest heb', vervolgt Norris, die het naar zijn zin had tijdens de race. 'Het voelt goed aan in de auto. Het is wat eenzaam in zo'n race, maar je glimlacht de hele race en pusht, en ik heb alles gedaan dat ik kon doen.' De late pitstop zorgde ervoor dat Norris de snelste ronde nog kon neerzetten in de slotfase.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws