Marko prijst Verstappen en legt focus op Pérez: 'Achteraf is het makkelijk praten' Formule 1
Formule 1

Marko prijst Verstappen en legt focus op Pérez: 'Achteraf is het makkelijk praten'

Marko prijst Verstappen en legt focus op Pérez: 'Achteraf is het makkelijk praten'

Raceliefhebber Helmut Marko heeft kunnen genieten van het gevecht voor de derde plek tussen Sergio Pérez en Fernando Alonso. Het helpt daarbij natuurlijk dat Red Bull Racing geen last meer heeft van spanning in het kampioenschap, en dus was Marko ook tevreden over de Mexicaan, ondanks het mislopen van een podiumplek.

Bij de Duitse tak van Sky Sports F1 waren de woorden van Marko niet meer nodig om duidelijk te maken dat hij een leuke middag achter de rug had. 'Vooraan was Max soeverein. Hij rijdt op een uitzonderlijk hoog niveau, maakt nagenoeg geen fouten. Hij heeft nooit een slechte dag.' De Nederlander won dit seizoen dan ook al zeventien Grands Prix, plus nog eens vier sprintraces, en heeft meer dan twee keer zoveel punten als Pérez.

Marko kan goed leven met vierde plek van Pérez

Vervolgens ging het vooral over de strijd om de laatste podiumplek. 'Het gevecht tussen Sergio Pérez en Fernando Alonso was fascinerend', aldus de Oostenrijker. 'Ongelofelijk, die positiewisselingen en het tactische steekspel, met het opladen van de batterijen ook. Dat was het mooiste. Achteraf is het makkelijk praten, maar de fout van Checo was dat hij niet goed uit bocht drie kwam', zegt Marko over de inhaalactie van de Spanjaard in de slotronde.

Toch is Marko tevreden over zijn coureur. 'Zijn tempo is goed sinds Mexico, zowel in de kwalificatie als in de race. In Austin had hij wel nog wat pech, maar hij heeft nu een voorsprong van dertig punten op Hamilton, dat zou genoeg moeten zijn, dus nu kunnen we er wel van uitgaan dat we de tweede plaats pakken.' Marko doet Pérez daarmee nog lichtjes tekort, want het werkelijke verschil is zelfs 32 punten, en dus lijkt het er sterk op dat Pérez voor het eerste vice-kampioen zal worden. Hamilton zal dan vermoedelijk voor het eerst als derde in het kampioenschap eindigen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws