Pechvogel Leclerc zit er doorheen: 'Ik ben boos en teleurgesteld' Formule 1
Formule 1

Pechvogel Leclerc zit er doorheen: 'Ik ben boos en teleurgesteld'

Pechvogel Leclerc zit er doorheen: 'Ik ben boos en teleurgesteld'

Charles Leclerc is boos en teleurgesteld nadat hij niet kon deelnemen aan de Grand Prix van São Paolo en denkt dat hij wellicht naar Lourdes moet gaan om van zijn vloek af te komen. De Monegask verloor tijdens de formatieronde de hydraulica en daardoor sloeg de motor ook af. Tijdens de rode vlag kon zijn bolide ook niet gemaakt worden.

Leclerc stond opeens in de muur tijdens de formatieronde en kon zijn auto daar vervolgens laten staan. Vanwege een softwareprobleem verloor hij de power steering en de motor, en toen was het gedaan. Hij moest de race vanuit de garage kijken en daar baalde hij stevig van. 'Ik kon niets doen, ik ben boos en heel erg teleurgesteld', zegt Leclerc na afloop bij de internationale media. 'Het hele weekend werken we om het vandaag goed te doen en ik kan niet eens racen', gaat de Monegask verder.

Hij merkt op dat dit niet het enige weekend was waarin hij veel pech had. 'Dit jaar ben ik gewoon - ik ben behoorlijk ongelukkig geweest, en ik weet niet wat ik eraan kan doen. Misschien kan ik een reis naar Lourdes maken, maar eerlijk gezegd, wat kan ik eraan doen?' grapt Leclerc nog enigszins als hij refereert naar de katholieke bedevaartsplaats in Frankrijk. 'We hebben nog geprobeerd om door te gaan, om de auto te repareren tijdens de rode vlag, maar ze zeiden nee', zegt de 26-jarige.

Leclerc denkt dat het een ander probleem is: 'Ik kan het nu niet zeggen'

Terwijl hij op de boordradio zei dat hij een probleem had met de hydraulics, zei teambaas Frédéric Vasseur juist dat het een softwareprobleem was. 'Ik weet wat het is... Ik denk iet dat het hydraulisch is, maar ik kan het nu niet zeggen. Er gebeurde iets waardoor mijn achterwielen blokkeerden en ik tegen de muur reed', aldus Leclerc, die verder geen details kan geven over zijn probleem. De Monegask hoopt ongetwijfeld dat de motor niet beschadigd is, want anders kan hij rekenen op een gridstraf in Las Vegas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws