Verstappen afgeleid door gevecht van Pérez en Alonso: 'Ik ging bijna rechtdoor in bocht 4!' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen afgeleid door gevecht van Pérez en Alonso: 'Ik ging bijna rechtdoor in bocht 4!'

Verstappen afgeleid door gevecht van Pérez en Alonso: 'Ik ging bijna rechtdoor in bocht 4!'

Max Verstappen had tijd over tijdens de Grand Prix van São Paolo, die hij dominant won, en kon in de slotfase van de race het gevecht van Sergio Pérez en Fernando Alonso op de schermen volgen. Daardoor was hij een beetje afgeleid, hij ging zelf bijna rechtdoor in bocht 4. Dat was echter geen probleem, Lando Norris reed toch acht seconden achter hem, er was geen vuiltje aan de lucht.

Verstappen en Red Bull Racing kenden een ontzettend goed weekend in Brazilië. Nadat hij de sprintrace won maakte hij het weekend compleet door ook op zondag als eerste over de streep te komen. De Nederlander kon de leiding makkelijk behouden en steekt de loftrompet voor zijn team dat alles weer uitstekend heeft uitgevoerd. Zelf maakte Verstappen niet veel spannende dingen mee, maar teamgenoot Pérez wel, en daar heeft de Nederlander ook geen moment van gemist. 'Die laatste ronden was ik wel aan het kijken!' zegt Verstappen bij Viaplay. 'Ik reed bijna van de baan', lacht de 26-jarige.

Hij had het gevecht tussen Pérez en Alonso dus intens zitten volgen. 'Ik ging bijna rechtdoor bij bocht 4. Het zat heel dicht bij elkaar, en die laatste ronden zaten ze al te wisselen', zegt Verstappen. De Nederlander heeft bijna de hele race aan kop gelegen en ondervond amper de druk van Norris. Alleen aan het begin moest hij even verdedigen. 'De starts waren weer goed, en ik denk dat we qua strategie het juiste hebben gedaan, ook met de pitstops. Alleen met die softbanden, en ook wel met de mediums, tot een bepaalde hoogte kwam Lando wel aardig mee. In de laatste stint kon ik weer afstand nemen. Hij had die nieuwe softs, en dan weet je dat je in de eerste rondes meer grip hebt, en ik was best veel aan het managen. En toen moest ik even verdedigen.'

Verstappen met zak vol met punten door naar Las Vegas

De Nederlander heeft de titel al gewonnen, maar zijn gretigheid om alles te winnen wat er winnen valt is nog steeds aanwezig. Inmiddels is hij de vijfhonderd punten in het kampioenschap gepasseerd. Hij reed het grootste gedeelte van de race in zijn eigen wereldje, aangezien iedereen goed moest denken om de banden. 'Het was niet heel lastig, maar de hele race zit je onder je limiet en je probeert zo goed mogelijk je banden te managen. Dat is niet altijd leuk, maar het hoort erbij', zegt Verstappen. Volgende week is er even geen race, daarna strijkt de F1 neer in Las Vegas. 'Dat wordt een heel ander scenario, het is een stuk kouder daar.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws