Norris maakte het Verstappen makkelijk: 'Toonde een verrassend gebrek aan strijd' Formule 1
Formule 1

Norris maakte het Verstappen makkelijk: 'Toonde een verrassend gebrek aan strijd'

Norris maakte het Verstappen makkelijk: 'Toonde een verrassend gebrek aan strijd'

Jolyon Palmer zag dat Lando Norris afgelopen zondag met de witte vlag zwaaide in gevecht met Max Verstappen. De coureur van McLaren leek de kans te hebben om het gevecht aan te kunnen gaan met het machtige Red Bull Racing, maar de Brit besloot, net als teamgenoot Oscar Piastri, zich gewonnen te geven. Palmer snapt het besluit van Norris, aangezien McLaren voorafgaand aan de race waarschijnlijk niet wist of het over een goede race pace beschikte.

Norris kon na een slechte start van Verstappen de leiding in de race overnemen en ook Piastri sloot aan. De Britse rijder moest zich echter al snel gewonnen geven. 'Toen de druk hoger werd, zwaaide Lando de witte vlag en Max maakte een gemakkelijke inhaalactie om de leiding over te nemen', schrijft Palmer in zijn analyse op Formula1.com. 'Aan de ene kant toonde dit een verrassend gebrek aan strijd voor iemand die aan de leiding lag in zijn thuisrace, op een dag waar McLaren het tempo had om de leider in het kampioenschap bij te blijven.'

Palmer begrijpt keuze McLaren-coureurs

Zowel Norris als Piastri leken geen zin te hebben om met Verstappen te vechten. Ergens begrijpt Palmer de keuze van de McLaren-coureurs wel. 'Hoewel het frustrerend is om geen strijd te kunnen leveren tegen het machtige Red Bull, is het de pragmatische benadering die op dit moment zinvol is. Ze begonnen de dag zonder echt te weten wat het racetempo zou zijn in hun geüpdatete auto en ze zouden zich zeer zorgen hebben gemaakt over de dreiging van een Ferrari- of Mercedes-aanval van achteren.'

De voormalig coureur van Renault denkt dat Norris zichzelf en zijn teamgenoot in problemen had gebracht als hij het gevecht aan was gegaan met Verstappen. De strijd zou hij naar alle waarschijnlijkheid wel verloren hebben en dan waren de coureurs van Mercedes en Ferrari aangesloten. 'Zoals het bleek, was het racetempo van Ferrari en Mercedes redelijk vergelijkbaar met dat van McLaren, maar het cruciale aspect voor het Britse team was om zich vroeg los te maken van DRS-bereik van Leclerc', aldus Palmer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws