Update | Marko: 'Ricciardo wist voor test op Silverstone dat stoeltje De Vries van hem zou zijn' Formule 1
Formule 1

Update | Marko: 'Ricciardo wist voor test op Silverstone dat stoeltje De Vries van hem zou zijn'

Update | Marko: 'Ricciardo wist voor test op Silverstone dat stoeltje De Vries van hem zou zijn'

Nyck de Vries zou ongeveer een uur na de start van de bandentest van Daniel Ricciardo te horen hebben gekregen dat hij vervangen zou worden bij AlphaTauri. De positie van de Nederlandse coureur was al wankel, maar de goede tijden van Ricciardo deden De Vries uiteindelijk de das om. Na een telefoontje met Christian Horner over de test van de meervoudig racewinnaar, besloot Helmut Marko direct De Vries te voorzien van het slechte nieuws. Het management van De Vries zorgde ervoor dat het nieuws sneller naar buiten kwam dan gepland.

Het ontslag van De Vries en de aanstelling van Ricciardo kwam op dinsdag in een stroomversnelling terecht. De goede tijden van Ricciardo zouden indruk hebben gemaakt, waardoor Marko besloot De Vries te informeren. 'Horner belde Marko ongeveer een uur nadat de test was begonnen, gewoon om hem te vertellen hoe indrukwekkend het tempo was', meldt ESPN. 'Marko belde kort daarna terug om Horner te vertellen dat hij De Vries zojuist had ontslagen.'

De Nederlandse coureur zou al sinds de zondagavond na de Grand Prix van Groot-Brittannië gevreesd hebben voor zijn positie binnen AlphaTauri. De test van Ricciardo was de druppel die de emmer deed overlopen. Meerdere media rapporteerden op dinsdag dat de tijden van de Australiër echt indrukwekkend waren. De snelste ronde van Ricciardo zou namelijk snel genoeg zijn geweest om zichzelf op zaterdag op de eerste rij te kwalificeren. Iets wat Sergio Pérez niet lukte. Hierbij werd geen rekening gehouden met de verschillende omstandigheden.

Management De Vries verpest plannen Red Bull

Het management van De Vries nam kort na het telefoontje van Marko een soort revanche op Red Bull. Het was namelijk helemaal niet het plan dat het nieuws op dinsdag al naar buiten kwam. 'De manager van De Vries tipte enkele Nederlandse journalisten, waardoor het nieuws rond het middaguur op dinsdag naar buiten kwam. Dat dwong Red Bull vervolgens om die middag vrij snel met de aankondiging te komen, terwijl het oorspronkelijke plan was om later deze week naar buiten te treden met het nieuws.'

Update 11:10u (13/07) | Marko: 'Ricciardo wist voor test op Silverstone dat stoeltje De Vries van hem zou zijn'

Helmut Marko heeft aangegeven dat Daniel Ricciardo al eerder te horen kreeg dat hij een kandidaat was voor het stoeltje van Nyck de Vries. De Nederlander kreeg zelf het slechte nieuw te horen tijdens de test van Ricciardo, maar de Australiër wist dat hij goede ronden moest rijden in de RB19. Marko is blij met de terugkeer van de meervoudig racewinnaar. 'Daniel zal nu ook de maatstaf zijn voor Yuki Tsunoda. En nog iets: Daniel wist vóór de tests op Silverstone al dat hij het stoeltje bij AlphaTauri zou krijgen als hij kon presteren. Hij heeft die situatie meer dan overleefd', aldus de Red Bull Racing-adviseur bij F1-Insider.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws