Norris nam risico in Saoedi-Arabië: 'Het had kunnen werken' Formule 1
Formule 1

Norris nam risico in Saoedi-Arabië: 'Het had kunnen werken'

Norris nam risico in Saoedi-Arabië: 'Het had kunnen werken'

Voor Lando Norris verliep de Grand Prix van Saoedi-Arabië niet zoals gehoopt. Na een jumpstart, waar hij uiteindelijk geen straf voor kreeg, besloten hij en McLaren niet naar binnen te gaan tijdens de safetycar. ‘Het was een gok’, zegt Norris over deze strategie tegenover Formula1.com.

Terwijl de meerderheid van de coureurs naar binnen reed tijdens de safetycar, deed Norris dit niet. Uiteindelijk moest hij later in de race naar binnen voor een ander setje banden, wat hem qua punten duur is komen te staan. Na even op podiumkoers te hebben gelegen, eindigde hij uiteindelijk op de achtste plek, vlak voor Lewis Hamilton, die voor een soortgelijke strategie ging.

‘We hebben gegokt’, zegt Norris. ‘We hoopten op nog een safetycar maar die kwam er niet. We hebben het geprobeerd.’ De Brit geeft toe dat hij en zijn renstal er samen voor kozen iets anders te proberen en dus besloten niet de pitstraat in te duiken met de rest van het veld. Ze hoopten hiervan te profiteren, maar het tegenovergestelde gebeurde. ‘Het had kunnen werken, maar dat was nu niet zo. Zo is het gewoon soms.’

McLaren op dezelfde hoogte als Mercedes en Aston Martin

Ondanks dat het uiteindelijke resultaat tegenviel, is de man van McLaren wel blij met de bolide zelf. ‘De performance van de auto was goed’, blijft hij enigszins positief. ‘Maar we missen nu een aantal punten. We hebben gedaan wat we konden met de strategie.’ Ook ten opzichte van andere teams ziet Norris dat McLaren niet tegenvalt. Wanneer hem gevraagd wordt hoe hij denkt over de race pace van de wagen, lijkt hij hier wel tevreden mee. ‘De race pace is hetzelfde als die van de Aston Martin en Mercedes.’ De concurrenten uit Oostenrijk en Italië blijven voorlopig buiten bereik voor McLaren, meent de Brit. ‘Red Bull Racing en Ferrari liggen nog een heel eind voor ons.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws