Alonso was blij met safety car tijdens race in Jeddah: 'Daar deden we ons voordeel mee' Formule 1
Formule 1

Alonso was blij met safety car tijdens race in Jeddah: 'Daar deden we ons voordeel mee'

Alonso was blij met safety car tijdens race in Jeddah: 'Daar deden we ons voordeel mee'

Fernando Alonso is erg tevreden met het verloop van zijn race in Jeddah. De Spaanse coureur was vooral blij dat hij in zijn Aston Martin-bolide de strijd aan kon gaan met Mercedes en McLaren, al waren Red Bull Racing en Ferrari nog altijd een maatje te groot. Alonso geeft toe dat de safety car hem heeft geholpen om P5 te finishen, maar hoopt dat zijn team nog een stapje vooruit kan zetten voorafgaand aan de Grand Prix van Australië.

Alonso wist in Jeddah een goede race te rijden, door van P4 te starten en als vijfde over de finish te komen. De Spaanse coureur zag alleen Oscar Piastri in de McLaren aan zich voorbijkomen, maar is ondanks zijn plaatsje verlies tevreden met het resultaat dat hij op Jeddah Corniche Circuit wist te behalen.

'Ik voel me geweldig', zo stond een blije Alonso voor de camera van F1TV. 'De race ging goed, het tempo was beter dan in Bahrein.' Ondanks de euforie van een goed raceresultaat, denkt de Spanjaard wel dat er op het gebied van race pace nog werk aan de winkel is voor Aston Martin. 'Ik denk dat we nog steeds beter zijn tijdens de kwalificatie dan tijdens de race, maar we konden met de McLarens en met Mercedes vechten vandaag. Red Bull en Ferrari zijn beide nog wat te ver weg, maar ik reed comfortabel in de auto, en ik ben erg blij met de race van vandaag.'

Over twee weken staat alweer de volgende race op het programma: de Grand Prix van Australië. Ondanks dat Alonso vertrouwen heeft opgedaan met de race op Jeddah, heeft Aston Martin nog wel een sprong te maken. 'Het is een kleine stap in de juiste richting, maar we moeten nog een stap maken, vooral op het gebied van race pace', legt de Spanjaard uit.

Alonso: 'P5 voelde echt goed'

Volgens de tweevoudig wereldkampioen was het namelijk deels aan de safety car, veroorzaakt door zijn teamgenoot, te danken, dat hij met Mercedes en McLaren kon strijden. 'We hebben ons voordeel gedaan met de safety car. Hamilton en Norris konden niet tegelijkertijd als hun teamgenoten stoppen, en daar deden we ons voordeel mee. Ook was Carlos (Sainz, red.) ziek', verwijst Alonso naar de Ferrari-coureur die onder het mes moest vanwege een blindedarmontsteking. Al met al hoopt Alonso toch vaker dit soort resultaten te kunnen behalen dit jaar. 'P5 voelde echt goed. We gaan nu naar Australië, en zullen zien (of dat weer haalbaar is, red.)'.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws