Norris verklaart bandenstrategie: 'Een nadeel waar we zelf voor hebben gekozen' Formule 1
Formule 1

Norris verklaart bandenstrategie: 'Een nadeel waar we zelf voor hebben gekozen'

Norris verklaart bandenstrategie: 'Een nadeel waar we zelf voor hebben gekozen'

McLaren kende op de vrijdagavond een prima kwalificatie en begint de race op het Jeddah Corniche Circuit met twee wagens op de derde startrij. Lando Norris start de Grand Prix van Saoedi-Arabië vanaf P6, naast zijn teamgenoot Oscar Piastri, die vanaf P5 mag gaan starten. ‘Het was een goede dag voor het team’, meldt Norris aan Formula1.com.

‘Een goede sessie. Het ging beter dan vorig jaar hier’, lacht Norris, die in 2023 vanaf de negentiende plek moest starten en uiteindelijk ver buiten de punten eindigde met een zeventiende plek. Hij moest al vroeg in de race naar binnen voor een pitstop nadat hij over brokstukken van de voorvleugel van zijn teamgenoot was gereden. Een zesde startplek is vergeleken met de desastreuze start van vorig jaar dus een ruime verbetering.

Bandenstrategie benadeelde kwalificatie Norris

‘Ik ben tevreden’, geeft de Brit aan. ‘Ik denk dat we het meeste eruit hebben kunnen halen vandaag.’ Norris legt uit dat McLaren heeft gekozen voor een 4-2-1-bandenstrategie, wat zijn kwalificatie enigszins negatief beïnvloed heeft omdat het naar eigen zeggen een grote stap was op dat laatste setje. ‘Maar dat is een nadeel waar we zelf voor hebben gekozen’, voegt hij daaraan toe. Als een totale verrassing komt de zesde plek van Norris dus niet voor de Britse renstal.

‘Verder hebben we de kwalificatie weten te maximaliseren’, knikt Norris met een voorzichtige lach. Hij lijkt er vanwege de bandenstrategie niet enorm mee te zitten dat zijn jongere en meer onervaren teamgenoot iets sneller was dan hij. ‘Het was een goede dag voor ons als team’, verklaart de man uit Bristol. Als afsluiter wordt Norris gevraagd hoe hij denkt over de race pace tijdens de race op zaterdag. Hij blijft daarbij realistisch. ‘Waarschijnlijk vergelijkbaar’, sluit hij met een grote glimlach af.

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Pakt Verstappen de overwinning in Saoedi-Arabië? Krijg twee keer je inzet terug bij Jacks. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws