Norris niet comfortabel in de auto: 'Het was niet mijn beste dag' Formule 1
Formule 1

Norris niet comfortabel in de auto: 'Het was niet mijn beste dag'

Norris niet comfortabel in de auto: 'Het was niet mijn beste dag'

Lando Norris kende naar eigen zeggen een erg slechte eerste dag in Las Vegas en kon niet comfortabel worden in de auto. Volgens de Brit was het te verwachten, aangezien McLaren het over het algemeen lastig heeft op een circuit met lage downforceniveaus. Ook met meer brandstof aan boord voor de longruns werd het er niet beter op.

Waar teamgenoot Oscar Piastri nog enigszins positief kon zijn over zijn trainingen in Las Vegas, was Norris totaal niet tevreden. De MCL60 voelt zich over het algemeen lekker op banen met middelhoge tot hoge downforceniveaus, en dat maakt Las Vegas wat dat betreft een ongeschikte baan. Desalniettemin was het nog maar de eerste dag van het weekend. 'Het was erg tricky, geen makkelijk circuit, en weinig grip', zegt Norris bij F1TV.

'Het was niet mijn beste dag. Ik voelde me niet comfortabel in de auto en vond het lastig om een goede balans en consistentie te vinden', vervolgt de Brit. Norris had het liever anders gezien. 'Het was geen goede start', zegt hij resoluut. Toen de auto wat meer brandstof aan boord kreeg voor de longruns, en dus zwaarder werd, werd het lastiger. 'Toen was het nog erger. We zijn ver weg van waar we de vorige weekenden waren', baalt de Brit. In de Verenigde Staten en Brazilië stond Norris nog op het podium en was McLaren direct op de eerste dag al competitief.

'Het ziet er nog niet zo goed uit'

Terwijl de teams nog een vrije training te gaan hebben voordat de afstellingen in orde moeten zijn, ziet Norris het somber in. 'Het was te verwachten, het ziet er een beetje uit als Monza en alle andere banen met weinig downforce. Op dit moment heb ik het lastig, maar we kunnen vast wel wat vinden voor de kwalificatiedag en iets waar ik aan kan werken', zegt de McLaren-coureur. 'Maar ja, het ziet er nog niet zo goed uit.'

Verstappen kan dit weekend in Las Vegas zijn achttiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Via deze link van JACKS kom je in aanmerking voor 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws