Oud-wereldkampioen voorspelt overwinning voor McLaren in Las Vegas Opinie
Opinie

Oud-wereldkampioen voorspelt overwinning voor McLaren in Las Vegas

Oud-wereldkampioen voorspelt overwinning voor McLaren in Las Vegas

Mika Häkkinen houdt rekening met een verrassende uitslag in Las Vegas. De oud-coureur voorspelt dat niet Max Verstappen, maar McLaren of misschien zelfs Mercedes er in Las Vegas wel eens met de overwinning vandoor zou kunnen gaan. De F1-coureurs en teams staan dit weekend voor een enorme uitdaging met de lagere temperaturen op een nieuw stratencircuit. Het kan volgens de Finse oud-wereldkampioen dus zomaar eens een loterij worden.

Ondanks zeventien overwinningen in 2023 is het volgens Häkkinen niet zomaar gezegd dat Verstappen ook in de gokhoofdstad weer als sterkste uit de strijd zal komen. Sterker nog: de Fin zet in op een zege van McLaren of Mercedes. 'Iedereen verwacht dat Max (Verstappen, red.) weer zal domineren, dus laat mij voor iets anders gaan. Een overwinning voor McLaren of voor Mercedes misschien? Ik zou het zeker niet uitsluiten', schrijft hij in zijn column voor Unibet.

Dat hij inzet op een overwinning voor McLaren betekent overigens niet dat de wereldkampioen van 1998 en 1999 een zege voor Verstappen uitsluit. 'Kan Max zijn achttiende overwinning pakken? Ja, dat kan hij zeker. Hij rijdt fantastisch, de auto is ongelooflijk goed en het team werkt goed samen. Maar nieuwe circuits kunnen verrassingen met zich meebrengen. Elk foutje zal afgestraft worden. De muren zijn voor iedereen dichtbij, dus ook voor Max', zegt Häkkinen.

Kansen voor McLaren

Het zal volgens de 51-jarige Fin dus wel eens een apart weekend kunnen worden. Er kunnen gekke dingen gebeuren. 'Naar een nieuw circuit gaan, is altijd een grote uitdaging. Niemand heeft gegevens van eerdere edities, dus het komt allemaal aan op de kwaliteit en nauwkeurigheid van de simulaties. En dat verschilt per team. Ook al hebben coureurs kunnen oefenen in de simulator, het rijden op het daadwerkelijke circuit is altijd interessant.'

Mogelijk komt er volgens de Fin zelfs een andere winnaar dan Verstappen bovendrijven. McLaren maakt in ieder geval een goede kans, dit tot vreugde van Häkkinen. 'Ik ben persoonlijk erg blij om McLaren weer zo competitief te zien. We hebben een aantal geweldige races gezien van beide mannen en als het team de auto goed kan laten werken op dit gladde, maar koude stratencircuit, dan is alles mogelijk.'

Alles is mogelijk, zo stelt Häkkinen. Hoewel hij ook Mercedes tipte voor de zege, lijkt hij zelf niet echt te geloven in een overwinning voor de Duitse constructeur. 'Ik verwacht een sterk herstel van Lewis Hamilton dit weekend. Een zege is misschien net teveel gevraagd, maar met Lewis (Hamilton, red.) weet je het nooit. En ook zijn teamgenoot George Russell is erop gebrand om een goed resultaat te halen', aldus de tweevoudig wereldkampioen.

Verstappen kan dit weekend in Las Vegas zijn achttiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Via deze link van JACKS kom je in aanmerking voor 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws