Norris over F1 carrière: 'Ik ben McLaren veel verschuldigd, maar ik ben ze niet mijn leven verschuldigd' Formule 1
Formule 1

Norris over F1 carrière: 'Ik ben McLaren veel verschuldigd, maar ik ben ze niet mijn leven verschuldigd'

Norris over F1 carrière: 'Ik ben McLaren veel verschuldigd, maar ik ben ze niet mijn leven verschuldigd'

Lando Norris, de 23-jarige Britse coureur, staat bekend om zijn relaxte en vrolijke persoonlijkheid, maar achter dit luchtige karakter schuilt een diepe reflectie en een ongekende eerlijkheid die zeldzaam is onder Formule 1-coureurs. In een exclusief interview met RaceFans, onthult Norris zijn ongebruikelijke reis naar de top van de autosport.

Norris benadrukt dat hij nooit wilde dat zijn vader, die over zo'n 250 miljoen dollar zou beschikken, zijn weg naar de Formule 1 zou kopen. ‘Die deal heb ik met mijn vader gemaakt. We hebben ervoor gezorgd dat hij niet voor mij zou betalen om in de Formule 1 te komen. En zo ging het. Uiteindelijk ben ik bij McLaren terechtgekomen. Ik heb de Britse Young Driver Award gewonnen. Uiteindelijk kreeg ik mijn simulatorrol bij het team en kreeg ik mijn eerste looncheque', vertelt het talent tegen RaceFans.

Norris beseft dat hij meer geluk heeft gehad dan veel andere coureurs in zijn carrière en is dankbaar voor zijn positie in de wereld van de Formule 1. ‘Ik denk dat dat een van de dingen is waarvoor ik mezelf even moet knijpen. Nou... ik knijp mezelf nooit, maar ik zou zeggen dat het een van de dingen is waar ik altijd op terugkijk en waar ik om glimlach. Er zijn twintig van ons in de wereld en ik ben een van die twintig die een van de coolste levens mag leiden met geweldige mensen. Zoveel voordelen, de wereld rondreizen en in raceauto's rijden’, legt de jonge Brit uit. Hoewel Norris een van de meest gewaardeerde jonge coureurs op de grid is, erkent hij dat het verlies van privacy een van de grootste nadelen is van zijn beroemdheid. ‘Ik heb geleerd om er op veel manieren mee om te gaan. Het hoort gewoon bij de Formule 1, elke topsport ter wereld is hetzelfde’, aldus de McLaren-coureur,

Vooruitzicht met McLaren

Norris benadrukt zijn sterke band met McLaren en zijn vastberadenheid om samen met het team successen te behalen. ‘Ik ben McLaren veel verschuldigd, maar ik ben ze niet mijn leven verschuldigd. McLaren was uiteindelijk altijd de beste optie, daarom ben ik hier nog steeds', legt Norris uit. Elk jaar dat ik hier ben, draagt altijd bij aan het verhaal dat ik steeds meer wil winnen met het team en met McLaren, omdat ik denk dat het daardoor des te meer verdien zodra de goede tijden aanbreken’, voegt hij hieraan toe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws