Norris na moeilijk weekend in Monza: 'Op de rechte stukken waren ze te snel voor ons' Formule 1
Formule 1

Norris na moeilijk weekend in Monza: 'Op de rechte stukken waren ze te snel voor ons'

Norris na moeilijk weekend in Monza: 'Op de rechte stukken waren ze te snel voor ons'

Na een uitdagend Grand Prix-weekend op Monza, waar McLaren werd geconfronteerd met een tekort aan downforce, is Lando Norris positief over de vooruitgang die zijn Formule 1-team heeft geboekt op het gebied van circuits met lage downforce. Het Belgische raceweekend legde de zwaktes van de MCL60 op hogesnelheidsbanen bloot, maar Norris merkte op dat de algehele prestaties verbeterd waren in vergelijking met eerdere races.

In Monza kwalificeerde Norris zich als negende en eindigde hij als achtste, waarbij hij het grootste deel van de race de Williams van Alexander Albon volgde. Ondanks dat het resultaat één plaats lager was dan in Spa, beschouwde Norris het als een positieve stap voorwaarts. ‘Het was P8, enkele punten. En misschien hadden we op iets meer gehoopt, maar soms hadden we ook verwacht dat we niet eens in de punten zouden staan. Dus ik ben er blij mee’, benadrukt de jonge Brit bij Autosport.

De McLaren-coureur erkent de moeilijkheden waarmee het team wordt geconfronteerd op circuits met weinig downforce, maar benadrukte ook de voortgang die ze hebben geboekt: 'Ik denk dat het schadebeperking was. Tegelijkertijd is het goed om te zien welke vooruitgang we hebben geboekt op een circuit met weinig downforce. We hebben een aantal goede verbeteringen aangebracht en het was een racebare auto, wat een goede stap voorwaarts is.'

Botsing met Albon en Piastri

Norris bracht veel van de race door achter Albons Williams en erkende de uitdagingen van het inhalen op rechte stukken: 'Op de rechte stukken waren ze te snel voor ons, en zelfs met DRS haal ik misschien twee of drie kilometer per uur meer dan wat hij doet. Het inhalen was te moeilijk.' Hij sprak ook over een incident met Albon in bocht één, waar hij Albon de schuld ervan gaf dat hij zijn auto van de baan duwde: 'Ik zat ernaast. Ik denk dat hij wist dat ik daar was. Dus hij stapte definitief van de rem en stuurde hem iets harder naar binnen dan hij normaal deed. Hij heeft een goede race gereden.' De botsing in dezelfde bocht met teamgenoot Oscar Piastri werd door Norris gebagatelliseerd: 'Ik denk dat we elkaar respecteren. Wij geven elkaar de ruimte. Helaas, maar er gebeurde niets, dus alles oké’, aldus Norris.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws