Piastri's strijd in Monza: ‘Nooit ideaal om zo'n middag te hebben' Formule 1
Formule 1

Piastri's strijd in Monza: ‘Nooit ideaal om zo'n middag te hebben'

Piastri's strijd in Monza: ‘Nooit ideaal om zo'n middag te hebben'

Het Formule 1-weekend in Monza was een uitdagende aangelegenheid voor McLaren-coureur Oscar Piastri. De jonge Australiër, die de race omschreef als een van de moeilijkste uit zijn carrière, eindigde uiteindelijk als twaalfde. Hoewel hij oorspronkelijk als elfde over de finish kwam, kreeg hij een tijdstraf van vijf seconden opgelegd.

Piastri reflecteert op zijn prestaties en erkent de complexiteit van de race, waarbij hij opmerkte: ‘Het was zeker niet de meest eenvoudige middag. Ik denk dat we wisten dat we, als we hier kwamen, toch aan de achterkant van de top tien zouden staan. Het is natuurlijk nooit ideaal om zo'n middag te hebben.'

Tijdens de Italiaanse Grand Prix waren er twee cruciale momenten die invloed hadden op het resultaat van de jonge Australiër. Ten eerste was er de pitstop waarbij zijn teamgenoot Lando Norris voor Piastri werd vrijgegeven, ondanks dat de Australiër op dat moment een voorsprong had. Dit leidde tot contact tussen de twee coureurs bij het verlaten van de pitstraat. Piastri beschreef de situatie als volgt: 'Natuurlijk niet ideaal, gelukkig ging het daarna voor ons allebei goed. Het is natuurlijk nooit de bedoeling om zo dichtbij te komen, we zullen er met het team over praten. Het was duidelijk geen ideaal scenario. Ik bedoel, ik remde waar ik remde, en ik kon niet veel meer vertragen dan dat. Mijn remmen blokkeerden bijna, het was krap. Uiteindelijk gebeurde er niets’, vertelt de McLaren-coureur tegen Pit Debrief over de situatie.

Incident met Hamilton

Het tweede belangrijke incident betrof een botsing met zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton, die de voorvleugel van Piastri beschadigde toen hij probeerde hem in te halen. ‘Het contact met Lewis was uiteraard het grootste minpunt. Hij verontschuldigde zich en de stewards deelden een penalty uit. Ik kan niets anders vragen dan dat. Hij schoof gewoon iets te ver naar rechts. Ik denk dat het heel gemakkelijk is om in die bocht te doen, het is erg smal. Hij kwam zich verontschuldigen, dus ik denk niet dat er veel meer aan de hand is dan dat’, aldus Piastri.

Uiteindelijk eindigde de race voor Piastri met een tijdstraf na een confrontatie met Liam Lawson, waarbij Piastri de baan verliet om een voordeel te behalen op zijn concurrent. Piastri, die snel zijn schouders ophaalt over het incident, legt uit dat hij simpelweg probeerde terug te komen in de punten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws