Norris trots op McLarens opwaartse reis: 'We weten welke richting we op moeten' Formule 1
Formule 1

Norris trots op McLarens opwaartse reis: 'We weten welke richting we op moeten'

Norris trots op McLarens opwaartse reis: 'We weten welke richting we op moeten'

McLaren-coureur Lando Norris heeft zijn opwinding gedeeld over de recente prestaties van het team en zijn hoop voor het komende seizoen. Na zeven podiumplaatsen en opvallende verbeteringen in de snelheid van de McLaren-bolide blikt Norris positief terug op het afgelopen jaar en kijkt hij hoopvol vooruit naar 2024.

De jonge Britse coureur is trots op hoe zijn team heeft gepresteerd in 2023. ‘Om Mercedes en Ferrari op het gebied van snelheid in te kunnen halen is wel speciaal, want we staan al twee jaar achter die teams', merkt Norris op. ‘Zij hebben niet echt stappen vooruit gezet, terwijl wij een enorme sprong voorwaarts hebben gemaakt. En er zijn nog genoeg zaken die we kunnen verbeteren, dat weten we. Dit is een goede periode voor ons', voegt hij hieraan toe.

Valse start voor Norris

Norris benadrukt de vooruitgang die het team heeft geboekt en wijst op de consistentie in verbeteringen gedurende het afgelopen seizoen. Het team had een slechte start van het seizoen, maar wist zich in de tweede helft te herpakken. ‘Ik ben erg enthousiast. Als we het seizoen waren begonnen zoals we halverwege het seizoen presteerden, waren we tweede geworden bij de coureurs en constructeurs. Ik weet dat het niet altijd zo werkt, maar we zijn op de goede weg. Dat is wat ik probeer te zeggen', legt de Brit uit.

Stappen richting de top

Een van de meest opvallende aspecten van Norris' optimisme is de blik op de toekomst, waar nieuwe teamleden een cruciale rol zullen spelen. ‘We hebben nieuwe mensen aangenomen die in 2024 arriveren. Misschien kunnen zij dus nog niet direct alles brengen voor die auto. Maar sommige dingen weten we nu al.’

De McLaren-coureur erkent dat er nog veel te leren valt, maar dat het team hard op weg is om te vechten aan de top volgend seizoen. ‘We hebben de afgelopen vier, vijf of zes maanden geleerd van de vooruitgang die we hebben geboekt. We hebben enorm veel geleerd, en ik ben enthousiast omdat we eindelijk op de goede weg zijn en we weten welke richting we op moeten. Ik wil het seizoen gewoon goed beginnen. Als dat in Bahrein al kan, ben ik nog veel enthousiaster', aldus de Brit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws