Ocon noemt optreden van Alpine 'sneu': 'Ik heb mijn werk gedaan, maar het team niet' Formule 1
Formule 1

Ocon noemt optreden van Alpine 'sneu': 'Ik heb mijn werk gedaan, maar het team niet'

Ocon noemt optreden van Alpine 'sneu': 'Ik heb mijn werk gedaan, maar het team niet'

Alpine begon het seizoen als zwakste team, maar komt steeds wat beter uit de verf, puur als het om resultaten gaat. Intern rommelt het als vanouds bij het Franse team, en ook het beste seizoensresultaat voor Alpine kon niet voorkomen dat het geruzie tussen Alpine en Esteban Ocon via de media uitgespeeld werd.

In Monaco ging het helemaal mis, toen Ocon teamgenoot Pierre Gasly inhaalde en hard in contact kwam met zijn teamgenoot. Ocons auto's vloog door de lucht, met een DNF tot gevolg. Teambaas Bruno Famin koos er vervolgens voor om het niet één op één met zijn coureur op te lossen, maar ging er met gestrekt been in bij de Franse media, waar hij beloofde dat er consequenties zouden zijn voor Ocon. Daar zat geen woord Frans bij, behalve dan in letterlijke zin, en Famin voegde de daad bij het woord: voor Canada werd bekendgemaakt dat Ocon in 2025 niet meer voor het team rijdt.

Teamorders wederom het probleem

Dit seizoen rijdt Ocon wel nog voor het team, en de sfeer lijkt niet bepaald goed te zijn. Dat bleek ook weer in Canada, toen de beide Alpine-coureurs negende en tiende lagen en voor het eerst op weg waren naar een dubbele puntenfinish. 'Esteban, we moeten Pierre voorbij laten', kreeg Ocon te horen. Ocon was daar al niet blij mee: 'Wat is daar de reden van?' Het team legde hem uit dat Gasly nog de achtste plek van Daniel Ricciardo kon aanvallen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

esteban ocon alpine saoedi arabie 2
Ocon mag na dit seizoen afzwaaien bij Alpine.

Ocon noemde dat een kansloze poging, maar liet Gasly voorbij, op voorwaarde dat hij de plek terug zou krijgen als Gasly Ricciardo niet kon inhalen. Dat 'vergat' Alpine Gasly echter te vertellen, tot woede van Ocon. 'Ja geweldig, bedankt. Ik ga verder geen commentaar geven. Ik ben ook gewoon te aardig geweest. Ik heb gedaan wat ik moest doen, maar jullie niet.'

Stoom komt uit oren van Ocon

Na afloop van de race stond Ocon Sky Sports F1 te woord, waar hij nog niet afgekoeld was. 'Ik ben blij voor het team, omdat we met beide auto's punten hebben gescoord, maar de teamorder moet in zo'n geval teruggedraaid worden. Ik kreeg de instructie om Pierre langs te laten met anderhalve ronde te gaan, om Daniel (Ricciardo, red.) aan te vallen, die tweeënhalve seconde voor ons reed en te snel was. Die teamorder raakte dus kant noch wal.'

'Weet je, ik heb mijn deel van het werk gedaan, namelijk dat ik een teamplayer moet zijn, en ik heb altijd de instructies gevolgd die ik kreeg', vervolgt Ocon, die regelmatig kritiek krijgt op zijn instelling tegenover teamgenoten. 'Dit is altijd al zo geweest, en ik heb nooit wat anders gedaan in mijn carrière. Ik heb mijn werk gedaan, maar het team niet. Dat is erg sneu', aldus de Alpine-coureur. Alpine pakte met het resultaat wel drie punten en is de zevende plek van Haas nu tot op twee punten genaderd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws