Horner snapt dat Verstappen met vuist op tafel slaat: 'Hij spreekt het uit, hij is veeleisend' Formule 1
Formule 1

Horner snapt dat Verstappen met vuist op tafel slaat: 'Hij spreekt het uit, hij is veeleisend'

Horner snapt dat Verstappen met vuist op tafel slaat: 'Hij spreekt het uit, hij is veeleisend'

Christian Horner mag het talent van Max Verstappen danken voor het feit dat Red Bull Racing ook de afgelopen weken nog de leiding in beide kampioenschappen behield, maar hij weet dat zijn stercoureur niet tevreden is met de huidige prestaties. Dat geeft Verstappen regelmatig in de media aan, maar voor Horner is dat niks nieuws, want de Limburger slaat ook intern met de vuist op tafel.

'Soms bevind je je tijdens een seizoen in ruwe wateren', geeft Horner aan als hij geconfronteerd wordt met de woorden van Verstappen, die zich duidelijk zorgen maakt over het vormverval van de constructeurskampioen. Dat wordt dan ook intern besproken als het even niet van een leien dakje loopt. 'Max spreekt het uit. Hij is veeleisend, net zoals iedereen in het team die naar perfectie streeft. Dit weekend hebben we ons er goed doorheen kunnen manoeuvreren', zo wordt de Red Bull-teambaas geciteerd door de NOS.

Daarmee lijkt Horner zich volledig te richten op de prestaties van zijn eerste coureur, want van Sergio Pérez valt niet bepaald te zeggen dat hij zich er 'goed doorheen wist te manoeuvreren'. Een Q1-exit werd net als in Monaco opgevolgd door een crash en een uitvalbeurt. Als kers op de taart krijgt Pérez in Spanje ook nog eens drie plekken gridstraf voor zijn kiezen, waardoor hij op zaterdag - niet zijn favoriete dag van het weekend - al achter de feiten aanloopt.

Toch was het juist Verstappen die met een valse start aan het weekend begon, merkt Horner op. 'Het was voor hem ook een pittig weekend. Op vrijdag kon Max weinig meters maken, vanwege een probleem met de elektrische componenten van zijn motor. Aan zijn kant van de garage waren het zware dagen.' Red Bull had net op vrijdag een derde en volledig nieuwe power unit in de RB20 gelegd, maar op vrijdagnacht kon die er weer uitgehaald worden, om terug te stappen op de tweede motor. De precieze schade aan de motor moet in de fabriek nog bekeken worden, maar Verstappen vreest zelf voor een gridstraf later in het seizoen.

Einde aan lastige reeks?

Red Bull moet de auto stijf afstellen, en dat levert problemen op bij stratencircuits en hobbelige circuits. Daartoe behoren Miami, Imola, Monaco, en Canada stuk voor stuk, en dat was vooral op de vrijdag goed terug te zien. Goed nieuws voor Red Bull is dat er nu een reeks traditionele circuits aankomt: Spanje, Oostenrijk, Groot-Brittannië, en België lijken allemaal beter bij de RB20 te passen. Later in het seizoen wordt het wel weer oppassen geblazen in Azerbeidzjan, Singapore, Las Vegas, Hongarije, en Brazilië.

Horner wil zich echter ook nog niet rijk rekenen voor de race in Barcelona, die op 23 juni op het programma staat. 'We verwachten dat Ferrari en McLaren competitief kunnen zijn op elk circuit, en Mercedes meldde zich dit weekend ook vooraan. We hebben zes van de negen races gewonnen, maar moeten op de toppen van ons kunnen blijven presteren om ze voor te blijven.' Vooral McLaren lijkt een gevaarlijke uitdager, maar het Britse team staat wel op 89 punten achterstand.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws