Ocon verwacht bedreiging te kunnen vormen voor topteams: 'Zodra we de snelheid hebben' Formule 1
Formule 1

Ocon verwacht bedreiging te kunnen vormen voor topteams: 'Zodra we de snelheid hebben'

Ocon verwacht bedreiging te kunnen vormen voor topteams: 'Zodra we de snelheid hebben'

Esteban Ocon en Alpine-teambaas Marcin Budkowski denken dat Alpine volgend seizoen een bedreiging kan worden voor de topteams wanneer zij dezelfde snelheid hebben. Hoewel het team dit seizoen nog inconsistent was met de prestaties, trekt men lering uit dit seizoen en hoopt Alpine volgend seizoen vaker mee te doen om het podium.

Bijna had Alpine voor het tweede weekend op rij een podiumplaats te pakken, maar in de laatste paar meter ging het toch nog mis voor Ocon. 'Het is zeker een bittere pil, tot 50 meter van de streep hadden we P3, dus de winnaars in ons zijn niet blij, maar we zijn wel gelukkig om onze voorsprong op AlphaTauri te hebben vergroot voor de vijfde plaats in het constructeurskampioenschap', aldus de Fransman tegenover Motorsport.com.

'We halen veel uit de auto en zoals Fernando zou zeggen, het is onderdeel van het plan. We pushen zoveel als mogelijk en vandaag hebben we een sterk resultaat gehaald als team, dus daar ben ik erg gelukkig mee en ik ben zeer blij voor iedereen', zo reageerde hij na de race in Jeddah. 'Ik denk dat het een solide weekend was. Zodra we dezelfde snelheid hebben kunnen we een bedreiging vormen voor de topteams.'

Inconsistentie onder controle krijgen

Teambaas Budkowski ziet dat zijn team dit seizoen nog te inconsistent heeft gepresteerd om echt mee te kunnen doen. 'Sommige races dit jaar waren we heel erg slecht, dan denk ik aan Austin, Monaco en Mexico, welke echt de slechtste waren. En dan staan we in Qatar plots weer P3', zo legt hij de zere plek van het team bloot. Alonso wist in Losail knap beslag te leggen op de derde positie.

'Iedereen heeft last van deze onbetrouwbaarheid maar het is belangrijk om het onder controle te krijgen. Degene die dat weet te doen en het voor elkaar krijgt om het beste uit het pakket te halen tijdens elke race zal enorme vooruitgang boeken, door consistent punten te scoren. Er zijn dus genoeg lessen die we meenemen naar volgend jaar. Sommigen hebben we hier al toegepast, maar we moeten er een betere grip op krijgen voor komend seizoen', zo besluit de man van Alpine.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws