Ocons opmars naar de vierde plek: 'We waren dit weekend on point' Formule 1
Formule 1

Ocons opmars naar de vierde plek: 'We waren dit weekend on point'

Ocons opmars naar de vierde plek: 'We waren dit weekend on point'

Esteban Ocon, coureur bij Alpine, heeft in Las Vegas een opvallende vierde plek weten te veroveren. De Fransman begon de race op zondag vanaf een zestiende plek na een teleurstellende kwalificatie op zaterdag. Ondanks deze tegenvaller wist de Alpine-coureur het weekend volledig om te draaien en behaalde hij waardevolle punten voor zijn team.

‘Wat een sport zeg, je kunt alle emoties in één weekend doormaken,’ begint Ocon. De Fransman geeft toe dat Alpine de laatste paar races een moeilijke periode doorging. ‘Het was echt een dieptepunt tijdens de kwalificiatie. We leken geen pauze of ademruimte te krijgen. De afgelopen zes races waren moeilijke races, met allerlei incidenten. Dit weekend betaalde het zich eindelijk uit', vertelt hij in de nabeschouwing van F1TV.

Volgens Ocon heeft het team van Alpine hard gewerkt om dit resultaat neer te kunnen zetten. ‘We zijn altijd in onszelf blijven geloven, dat we op het goede pad waren. Van zestiende naar vierde, wat een gekke race,’ legt hij uit. De Fransman geeft toe dat het resultaat van de race in Las Vegas een kleine verrassing was. ‘We hadden nooit verwacht dat we dit weekend zo goed met de banden om zouden gaan. We waren dit weekend on point, dus goed gedaan van het team.'

Het was dit weekend voor het eerst dat de Formule 1 reed op het nieuwe circuit in Las Vegas. Ocon is meer dan tevreden over wat de race midden in het gokparadijs te bieden heeft. ‘Het is misschien niet het leukste kwalificatiecircuit, maar het biedt wel uitdagingen. In de race heb ik genoten. Als het een circuit was geweest waar je moeilijk kon inhalen, was ik geen vierde geworden', legt de Alpine-coureur uit.

Ups en downs voor Gasly

Pierre Gasly, teamgenoot van Ocon, zette een minder resultaat neer en eindigde op de elfde plek, net buiten de punten. Gasly was op zaterdag in de wolken nadat hij een vierde plek had weten te veroveren tijdens de kwalificatie. Dit goede resultaat wist de Fransman echter niet door te zetten. ‘De start was goed. Op een gegeven moment reden we zelfs op de derde en vierde plek, maar op de harde band had ik absoluut geen snelheid. Het was een frustrerend einde, waarin ik zoveel mogelijk heb geprobeerd te verdedigen', aldus Gasly tegenover Viaplay.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws