Vasseur zag zege Leclerc in rook opgaan: 'Safetycar kwam op slechtst denkbare mnoment' Formule 1
Formule 1

Vasseur zag zege Leclerc in rook opgaan: 'Safetycar kwam op slechtst denkbare mnoment'

Vasseur zag zege Leclerc in rook opgaan: 'Safetycar kwam op slechtst denkbare mnoment'

Frédéric Vasseur is blij met de prestaties van zijn coureurs, maar de teambaas van Ferrari is slechts gematigd tevreden met het behaalde eindresultaat in de Grand Prix van Las Vegas. Charles Leclerc verloor de strijd vooraan, terwijl Carlos Sainz al bij de start veel posities verloor. Vasseur denkt dat de tweede safetycar ook net verkeerd getimed was voor de Italiaanse renstal.

Leclerc begon ook op het stratencircuit in Las Vegas weer vanaf poleposition en deze wist hij opnieuw niet te verzilveren. Max Verstappen ging er met de overwinning vandoor, maar dat maakt teambaas Vasseur niet minder trots. 'Ik denk dat Leclerc een uitzonderlijke race heeft gereden', zegt de Fransman bij Sky Italia. 'Hij haalde drie keer een Red Bull, wat niet vaak gebeurt. We eindigden op de tweede plaats, en zelfs als ons doel de eerste plaats was, denk ik dat onze prestatie geweldig was.'

Vasseur vervloekt timing safetycar

Leclerc moest in eindfase de race zowel verdedigen als aanvallen. Sergio Pérez ging voorbij aan Leclerc, maar de Monegask gaf zich niet gewonnen. Toen Verstappen eenmaal achter zijn Ferrari-bolide opdook, was de strijd wel gestreden. Pérez ging er ook nog een keer voorbij, maar in de allerlaatste ronde pakte Leclerc de tweede plek terug. Voor Sainz werd het een moeilijke race. Door een straf begon de rijder al in het middenveld en door een incident in de eerste bocht reed hij nog verder achteraan.

Uiteindelijk wist de Spanjaard zich terug te knokken tot de zesde plek. Een beter resultaat was in de ogen van Vasseur zeker mogelijk geweest. 'De safetycar kwam voor ons gewoon op het slechtst denkbare moment, want Charles en Carlos brachten net de banden op temperatuur. Desondanks bevinden we ons nog steeds in een goede fase, zowel wat het team als de coureurs betreft. Beide coureurs leveren fantastisch werk en ik geloof dat we Mercedes kunnen inhalen', doelt Vasseur op de strijd in het kampioenschap. Ferrari staat nog maar vier punten achter Mercedes.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws