Wolff betreurt nieuwe gemiste kans: 'Toen was het wel al zo goed als gedaan' Formule 1
Formule 1

Wolff betreurt nieuwe gemiste kans: 'Toen was het wel al zo goed als gedaan'

Wolff betreurt nieuwe gemiste kans: 'Toen was het wel al zo goed als gedaan'

Toto Wolff zag de Grand Prix van Las Vegas als een gemiste kans voor het team van Mercedes. Vooral George Russell had de kans op een goed resultaat, maar deze kwam er niet door een crash met Max Verstappen. Wolff zag dat Mercedes voldoende snelheid had op The Strip, maar een zevende en achtste plek laten een zure nasmaak achter. Zeker nu Ferrari tot op vier punten is genaderd in het constructeurskampioenschap.

Na een vervelende Grand Prix van São Paulo wilde Mercedes terugslaan in Las Vegas. Na een matige kwalificatie voor Lewis Hamilton werd het in de race niet veel beter voor de Duitse renstal. 'Het is frustrerend om te zeggen, maar dit was weer een voorbeeld van een Grand Prix waarin we een goede snelheid hadden en niet het resultaat hebben behaald dat die snelheid verdiende', zegt Wolff tegenover internationale media. 'Nadat George de vijf seconden tijdstraf kreeg, was het zo goed als gedaan voor hem wat betreft het podium.'

De jonge Brit mocht nog vanaf P3 vertrekken en door een tijdstraf van Verstappen leek een podiumplek bijna een zekerheid. Toen Verstappen een inhaalactie aanging ten opzichte van Russell ging echter alles mis voor Mercedes. Russell verwachtte de actie van de drievoudig wereldkampioen niet, waardoor de twee coureurs elkaar raakten. Eerder ging het al mis voor voor Hamilton en Oscar Piastri, waardoor Hamilton een lekke band opliep en ver terugzakte.

Vooral voor Russell waren de problemen een duidelijke gemiste kans in de ogen van Wolff. 'Hij had zeker de snelheid om degenen vooraan uit te dagen. Misschien niet Verstappen, maar mogelijk Leclerc en Pérez. Het is zoals het is.' Door het resultaat is Ferrari nu heel dichtbij gekomen in het kampioenschap. Slechts vier punten scheiden Mercedes en Ferrari nog. 'Het is een spannende strijd in het constructeurskampioenschap en we hopen in Abu Dhabi een sterk resultaat neer te zetten.'

Wolff looft 'perfect evenement' in Las Vegas

De Grand Prix van Las Vegas kreeg gedurende het weekend veel kritiek te verwerken, terwijl Wolff het evenement juist verdedigde. De teambaas van Mercedes heeft nog altijd weinig verbeterpunten. 'Ik zou niet veel veranderen. Misschien zou ik de kwalificatie verplaatsen van middernacht naar 22:00u, net zoals de start van de race. Zo blijven de wegen in Vegas nog lang open en kunnen de fans nog rustig avondeten. Afgezien daarvan was het een perfect evenement', aldus Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws