Ondertussen in de F1 | Bouwers Circuit Zandvoort geven overzicht werkzaamheden Formule 1
Formule 1

Ondertussen in de F1 | Bouwers Circuit Zandvoort geven overzicht werkzaamheden

Ondertussen in de F1 | Bouwers Circuit Zandvoort geven overzicht werkzaamheden

Tussen al het belangrijke nieuws door kun je zelfs tijdens de winterstop best wat dingen missen. Geen nood, F1 Maximaal houdt je in de rubriek 'Ondertussen in ...' op de hoogte van de zin en onzin uit de wereld der Formule 1.

Bouwers Circuit Zandvoort geven overzicht werkzaamheden

Projectaannamer VolkerWessels, dat momenteel aan het werk is om het circuit helemaal in orde te krijgen voor de Formule 1, heeft een animatie gedeeld waarin tot in de details duidelijk wordt gemaakt waaraan wordt gewerkt en hoe het circuit eruit komt te zien.

'Verstappen kan laatste bocht in Zandvoort tackelen'

Max Verstappen heeft volgens de Red Bull-tweet de banking van de laatste bocht op Circuit Zandvoort al onder controle. Enige tijd geleden mocht de Nederlander zijn Red Bull over een circuit jagen waar banking al aanwezig was: 'Je kan er op rekenen dat Verstappen de laatste bocht in Zandvoort kan tackelen, hij heeft ervaring.'

Doornbos neemt Kamphues in de zeik op Instagram

Robert Doornbos heeft het weer eens op collega Rob Kamphues gemunt... De oud-coureur plaatste een grappig filmpje op Instagram en daar hoorde uiteraard bijdehand commentaar bij.

Hamilton neemt 'treehugger' wel heel letterlijk

Mensen die veel om het milieu geven worden ook wel treehuggers genoemd. Lewis Hamilton gebruikt de winterstop om aan zijn conditie te werken, maar kan het niet laten om ook regelmatig wat op Instagram te gooien. Hij neemt vandaag de definitie van treehugger wel heel letterlijk.

Norris doet een dutje in MCL34 van Sainz

Lando Norris heeft op zijn Instagram een video geplaatst van zijn ochtend in de fabriek. Hij ziet de auto van Carlos Sainz staan en besluit de bolide van zijn teamgenoot maar eens uit te proberen. Comfortabel genoeg om in te slapen, zo blijkt.

Een beurt voor de neus van Verstappen 

Max Verstappens bolide kent vele onderdelen. Om je de winterstop door te slepen heeft Red Bull toegelicht wat er precies allemaal met de neus van een bolide gebeurt tussen twee races in. Laten we zeggen dat ze zeer grondig te werk gaan.

Alonso maakt spectaculaire koprol in Dakar-rally

Fernando Alonso is dit jaar voor het eerst de Dakar-rally aan het uitproberen. Sinds hij uit de Formule 1 gestapt is probeert hij meerdere disciplines uit om zichzelf bezig te houden. In de tiende dag van de woestijnrace zien we Alonso spectaculair over de kop gaan.

Eerste kilometers op het circuit voor Verstappen

De eerste kilometers van 2020 op het circuit zijn gemaakt door Max Verstappen. Nog niet in zijn nieuwe RB16, maar wel te voet. Op het circuit Autodromo Internacional do Algarve in de Portugese plaats Portimão is de Nederlander in training.

Norris genomineerd voor een Oscar?

De bekendmaking van de presentatiedatum van Lando Norris is zo goed gevallen bij de internationale pers, dat volgens het McLaren-Twitteraccount de Britse coureur genomineerd is voor een Oscar. Wij als Formule 1-fans weten natuurlijk al op wie we moeten stemmen..

Ricciardo bereidt zich voor op banking Zandvoort

Daniel Ricciardo is zichzelf druk aan het klaarstomen voor het 2020-seizoen. De Renault-coureur houdt van sporten en is geregeld op de fiets te zien. Ook tijdens de winterstop pakte Ricciardo de fiets en toen hij een schuine helling tegenkwam kon hij het niet laten: 'Mij alvast aan het voorbereiden op de banking in Zandvoort', zo luidde het commentaar van de Australiër.

Verstappen loopt niet in Red Bull-fabriek

Het mag duidelijk zijn, Max Verstappen kan zo langzamerhand doen en laten wat hij wil bij Red Bull. Als hij op de fabriek in Milton Keynes te vinden is dan hoeft de Red Bull-prins natuurlijk ook niet te lopen. Hij houdt de Red Bull-minibike tot zijn beschikking: 'We stormen de nieuwe week in bij de Red Bull-fabriek', zo luidt de uitleg van het Red Bull-twitteraccount.

Hamilton in actie voor eerste filmrol

Wereldkampioen Lewis Hamilton heeft een druk leven, vol met racen (feit), veganisme (feit), hard trainen (feit) en feesten (mythe). Daar kan natuurlijk nog wel wat bij! Op Instagram showt hij zijn schietkunsten voor een aankomende filmrol, in een demonstratie op het terrein waar Keanu Reeves trainde voor de John Wick-films. Not so weird flex Lewis, not weird at all.

Hamilton is geen vreemde in de toneelwereld. Eerder maakte hij digitaal al zijn opwachting in de game Call of Duty: Infinity Warfare en sprak hij teksten in voor Cars 2, wat meer aan het begin van zijn Formule 1-carrière.

Norris trapt lol in de woestijn

Lando Norris heeft, aan zijn posts op sociale media te zien, een prima vakantie. Op Twitter vertelt de McLaren-coureur hoe hij in de Verenigde Staten naar een woestijn reed met een gloednieuwe auto van de zaak...

Gasly maakt zijn hoofd leeg op het water

Pierre Gasly heeft er een moeilijk seizoen op zitten, maar wist op de valreep nog wel een bijzondere podiumplaats binnen te slepen bij Toro Rosso. De Fransman geniet dan ook van een welverdiende vakantie met zijn familie.

Ophef op social media na nieuw logo Alfa Romeo

Op social media is nogal wat ophef ontstaan over het nieuwe logo van Alfa Romeo. Het voormalige Sauber heeft sinds de komst van Robert Kubica als testcoureur het Poolse PKN Orten als hoofdsponsor en dat resulteert in een nieuw logo. Zeg het maar: mooi of niet?

Honda neemt met droefenis kennis van overlijden Japanse Olav Mol

Bij Honda heeft men met droefenis kennisgenomen van het overlijden van Imamiya San. De Japanner was jarenlang actief als commentator van de Formule 1 in zijn thuisland en had vanuit die rol een enorme invloed op de stijgende populariteit van de sport. 'We stellen zijn invloed op de populariteit van de sport enorm op prijs', aldus Tanabe-San in een statement. 'Sinds 1970 was hij al actief om de sport populair te maken in Japan. Vanuit die rol heeft hij Honda ook altijd gesteund. We wensen zijn nabestaanden alle sterkte toe.'

Kamphues en Doornbos kunnen er niet door

Rob Kamphues en Robert Doornbos gaan momenteel door het land met een eigen theatervoorstelling rondom de Formule 1. Dat geeft soms ook problemen, zo staan de heren van Ziggo Sport in de video hieronder voor een hek dat dicht blijft, en zo kunnen ze niet eens het theater binnen komen waar ze op moeten treden.

Grosjean haalt een nat pak

Tussen de laatste race van 2019 en de teampresentaties voor 2020 komt het hele Formule 1-circus even op adem en hebben de coureurs veel vrije tijd. Zo ook Romain Grosjean. De Haas-rijder is in het Zwitserse Genève om op het bekende meer waar de stad aan ligt, te gaan kitesurfen.

Mercedes grapt over Verstappens Barcelona-win

Op Twitter vroeg het account van Circuit de Barcelona-Catalunya haar volgens om een verhaal dat te maken had met het circuit. De vereisten klonken als volgt: 'Vertel ons een verhaal van iets wat je overkomen is op ons circuit dat waar is maar klinkt als een leugen.' Mercedes had weinig tijd nodig om een gevatte opmerking te plaatsen.

Hamilton doneert 500.000 dollar aan Australië

Drie dagen geleden stelde Lewis Hamilton via Instagram de vraag hoe hij het beste kan helpen en doneren om Australië te helpen in de strijd tegen de bosbranden. Hij heeft de juiste informatie gevonden blijkbaar en op Twitter meld hij zijn besluit om een half miljoen dollar te doneren ter ondersteuning van de dieren, vrijwilligers en brandweer.

Horner met ode aan Verstappen

Christian Horner heeft via Instagram een foto van hemzelf en Max Verstappen gepost met een schitterende tekst eronder. De Britse teambaas is dolgelukkig dat de Nederlander blijft en laat dit duidelijk merken: 'We beginnen 2020 zo goed mogelijk! Enorm trots dat we onze samenwerking hebben verlengd tot en met 2023. Verstappen is van onschatbare waarde en hij gelooft in onze samenwerking met Honda!'

Verstappen houdt conditie op peil in Monaco

Max Verstappen lijkt na een gezellige kerst en een contractverlenging zich al weer op te maken voor een nieuw seizoen bij Red Bull. Op de bergachtige paadjes in Monaco werkt de Nederlander aan zijn conditie.

Van der Garde feliciteert Verstappen met deal

We zagen enkele Formule 1-kenners uit Nederland Max Verstappen al feliciteren met zijn contractverlenging bij Red Bull. Ook Giedo van der Garde mengt zich nu in dit publiek. Onder een foto van het duo zet hij: 'Gefeliciteerd met je deal, vriend. Wijze beslissing!'

Hamilton viert zijn verjaardag in de sneeuw

Op Instagram heeft Lewis Hamilton gedeeld hoe hij zijn verjaardag gevierd heeft, namelijk op een snowboard. De Brit was op wintersport en schrijft de volgende tekst onder het filmpje terwijl hij door de poedersneeuw snijdt: 'Mijn eerste afdaling van de dag, deze is voor mijn verjaardag. Overal poeder!'

Honda verwelkomt vertrouwde Verstappen

Ook Honda gebruikt Instagram om de waardering voor Max Verstappen uit te spreken. Verstappen - die de Japanners de eerste overwinning schonk in het hybride-tijdperk - gaf aan dat de betrokkenheid van Honda een rol speelde in de beslissing. Honda is ook heel blij met de contractverlenging: 'Samen doorstomen! Max verlengt zijn contract', zo luidt de omschrijving Honda.

Doornbos feliciteert Verstappen met contractverlenging

Robert Doornbos heeft niet lang nadat het nieuws bekend werd dat Max Verstappen zijn contract bij Red Bull verlengd heeft de Nederlander gefeliciteerd. Hij plaatste op Instagram de foto die Verstappen zelf ook al gebruikte met 'Gefeliciteerd!' eronder. We zullen waarschijnlijk snel te horen krijgen wat de Formule 1-analist denkt van deze stap voor Verstappen.

Red Bull in de opschietmodus voor Melbourne

Red Bull hoopt de kleine achterstand op de absolute top weg te werken voordat het nieuwe seizoen begint, en gunt ons een mooi blikje achter de schermen! Sterk, sterk. De productiefaciliteiten in Engeland draaien overuren. Wie durft te raden wat er op de foto's gemaakt wordt? Alleen foute antwoorden toegestaan.

Ricciardo doneert racepak en geld voor bosbranden

Niet alleen deed een zichtbaar emotionele Daniel Ricciardo een oproep richting hulpverleners en landen om Australië te helpen met de bosbranden bestrijden en de ontstane nood te verlichten, zelf doet de populaire Perthenaar ook een duit in het zakje om bij te dragen aan de noodsituatie. Maar liefst een half miljoen dollar, well done Baku!

Ook zijn racepak wat hij zal dragen tijdens de seizoensopener in Australië, zal erna worden verkocht aan de hoogste bieder. Hopelijk duurt zijn wedstrijd wel langer dan het afgelopen jaar, waar hij al zijn voorvleugel verloor in een kuil direct na de start... Maar het idee is sowieso sterk. Help jij ook mee? Doen wij ook. Dit kan o.a. hier, hier of hier.

Senna-helm geveild voor recordbedrag

Waarde krijgen na je dood: veel artiesten overkomt het. Het geldt ook voor de mythische status die Ayrton Senna na zijn voortijdig overlijden bereikte. Sotheby's veilde in december 103 Formule 1-memorabilia online, waaronder een gedragen en gesigneerde helm van de Braziliaan uit het ongekend succesvolle jaar 1988 waarin McLaren domineerde.

De ruim honderd historische items leverden in totaal 728,454 dollar op (ruim 651.000 euro), maar alleen al de helm van Ayrton Senna ging onder de hamer voor 102.000 dollar, omgerekend 91.139 euro. Ruim 15 procent van de opbrengst kwam dus uit één item, ongekend, zeker voor een radioloze helm!

Ook Hamilton in actie voor Australië

Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton heeft het dan wel naar zijn zin in de wintervakantie, maar houdt ondertussen altijd een oogje in het zeil op sociale media. Nu weten we dat de Brit betrokken is bij plantaardige voedselcampagnes en wel van een beetje inspiratie houdt, maar net als een emotionele Daniel Ricciardo is de natuurramp in het zuiden van Australië hem niet ontgaan.

Ook Hamilton springt nu op de bres met de vraag aan zijn volgers hoe hij kan bijdragen. Het resultaat gaat voor hem duidelijker verder dan een paar simpele likes en een oproep. Help jij ook mee? Doen wij ook. Dit kan o.a. hier, hier of hier. Bedankt!

Ricciardo in actie tegen bosbranden Australië

Daniel Ricciardo heeft van zich laten horen in een emotionele video op Instagram. Australië, het thuisland van de Formule 1-coureur, staat grotendeels in brand door enorme bosbranden. De Renault-rijder komt nu met een oproep richting de hulpverleners.

Sainz met dikke baard en koningsaspiraties

Carlos Sainz verscheen in Abu Dhabi met een wel heel opmerkelijke outfit. Een manier om van gillende fans af te zijn?

Circuit Zandvoort biedt mogelijkheid nieuwe circuit rond te gaan

Circuit Zandvoort biedt de mogelijkheid aan om nog voor de Formule 1-wagens over het vernieuwde circuit te gaan. Dat moet dan alleen wel met de benenwagen zijn. Op zondag 29 maart wordt de Zandvoort Circuit Run georganiseerd. Deelnemers kiezen ervoor om vier, twaalf of zestien kilometer over het circuit te rennen. Geïnteresseerden hoeven niet te vrezen dan iets van de Formule 1 te missen, er is dat weekend geen Grand Prix.

Norris brengt vakantie door als sjeik in Dubai

Lando Norris heeft het deze winterstop goed voor elkaar. De Engelsman lijkt zich prima te vermaken in het warme Dubai. In een gouden snelle bolide tovert Norris zich vervolgens om tot een echte sjeik. Hoe vind jij de kleding hem staan?

Vrouw Grosjean ongedeerd na fors ski-ongeval

De vrouw van Haas-rijder Romain Grosjean heeft deze week een fors ski-ongeval gehad. De Franse laat dat weten via haar Instagram-account. 'Ik heb een gezwollen gezicht, maar verder ben ik goed. Ik ben sterk! Dank voor al uw herstelberichten, gedurende een week vol emoties. het heeft me goed gedaan.'

Hele jonge Verstappen op de foto met Schumacher

Op de verjaardag van Michael Schumacher plaatst de Amerikaanse sportzender ESPN twee foto's online van de Duitser met een erg jonge Max Verstappen. Jos Verstappen heeft jarenlang met Schumacher geracet in de Formule 1, en was in 1994 zelfs teammaat van de Duitser. De zevenvoudig wereldkampioen, die sinds zijn skiongeval in 2013 helaas niet meer in het openbaar verschenen is, wordt vandaag 51 jaar.

Alonso klaar voor Dakar-debuut op een bank in de woestijn

Fernando Alonso gaat dit jaar meedoen aan de Dakar-rally. Sinds zijn afscheid van de Formule 1 probeert de Spanjaard met meerdere raceklassen zijn tijd op te vullen. De 24 uur van Le Mans was daar al onderdeel van maar ook de woestijnrace die dit jaar door Saudi Arabië gaat, vormt nu een onderdeel van zijn repertoire.

Gasly met vriendin nieuwe jaar in, in New York

Pierre Gasly gaat het nieuwe jaar goed in. Met zijn wonderschone vriendin is hij momenteel te vinden in New York City. Hij bracht een bezoekje aan het wereldberoemde Times Square en ook de pont naar het Statue of Liberty heeft hij genomen. Een ware stedentrip voor de Franse Toro Rosso-coureur.

Norris gespot in een Ferrari-bolide

Tijdens de winterstop is Lando Norris gevonden in een Ferrari-bolide, maar het is geen echte. In een tweet is te zien hoe de Brit in een kinderattractie zit met F1 op de voorkant. Het autotje kent de traditionele rood-witte Ferrari-kleuren. De twitteraar voorzag de foto van het volgende commentaar: 'Rode auto met nummer vijf? Bevestigd: Lando is een Seb fan.'

Laatste tests Alonso voor Dakar-Rally begint

Fernando Alonso gaat met Toyota meedoen aan de Dakar-Rally. De tweevoudig Formule 1-kampioen, Le Mans-winnaar en Indycar-coureur gaat met begeleiding van Marc Comas een nieuwe stap zetten in zijn autosport loopbaan. Zondag 5 januari gaat de rally van start in Saudi-Arabië. Vandaag was één van de laatste mogelijkheden om het materiaal nog uit te testen voor de start.

Red Bull-coureur Albon viert NYE in arcade

Alexander Albon wenst ook iedereen een gelukkig nieuwjaar op Instagram. De Thaise-Brit is te zien met een vriend van hem in een arcade. De tekst bij zijn post luidt als volgt: 'Gelukkig nieuwjaar allen! De simulatorsessies zijn vroeg begonnen dit jaar.'

Ricciardo in stijl het nieuwe jaar in

Ook Daniel Ricciardo heeft Instagram gebruikt om zijn volgers al het geluk van de wereld te wensen voor in het nieuwe jaar. Dit doet hij in stijl, met een 'car wash' bordje op de achtergrond. 'Schoon setje wielen voor in 2020. Gelukkig nieuwjaar', meldt hij bij de foto.

Sainz met Sainz sr. het nieuwe jaar in

Carlos Sainz is in stijl het nieuwe jaar in gegaan. Strak in pak, naast zijn vader telt hij af om het nieuwe jaar in te gaan. De rest van de familie is er ook bij met (vermoedelijk) zijn vriendin ook naast hem. Op een mooi 2020, Carlos!

Nieuwjaarswens Norris uit Venetiaanse gondel

Lando Norris heeft op Instagram zijn volgers ook getrakteerd op een nieuwjaarswens. De Brit is te zien met vrienden in een Venetiaanse gondel, die ergens op het droge stond in Dubai. 'Gelukkig nieuwjaar, mensen! De beste wensen, dank voor alle liefde en steun en ik kan niet wachten om nog meer mooie herinneringen te maken', zo luidt zijn nieuwjaarswens.

Van der Gardes nieuwe jaar in met duik

De Van der Gardes hebben op Instagram een kiekje gedeeld van hoe zij het nieuwe jaar in gaan. Met Unox-mutsen sluiten de oud Formule 1-coureur, zijn vrouw en zijn kindje 2019 af en ze zeggen gedag tegen 2020. Die duik die er ongetwijfeld aan zit te komen zal lang niet zo erg zijn als de nieuwjaarsduik in Nederland elk jaar, de familie zit namelijk op Curacao.

Verstappens vieren NYE met Italiaanse zanger

Sophie Kumpen, de moeder van Max Verstappen, heeft op Instagram haar volgers een kijkje gegeven op hoe de Verstappens oud & nieuw vierden. Het begon met een diner, vermoedelijk in Monaco, waar een Italiaanse zanger op de tafel stond en zong. Ook telde hij in het Italiaans af naar het nieuwe jaar. Max Verstappen leek vermaakt door de zanger maar greep regelmatig naar zijn telefoon.

Zo zette Ricciardo 2019 op zijn kop

Een van de absolute smaakmakers naast de baan in 2019, was Daniel Ricciardo. De Australiër houdt ervan om een geintje uit te halen en ook als hij zelf in de maling genomen wordt kan hij er altijd smakelijk om lachen. Eigenhandig zette hij de Formula 1 social media in vuur en vlam en in deze compilatie is alle onzin van de Honey Badger in 2019 te zien.

Beste wensen van de familie Ocon

Bijzonder geliefd onder de Nederlandse Formule 1-fans is hij niet, maar ook voor ons is deze Instagram post van Esteban Ocon bedoeld. Voor (of na) het laatste diner van 2019 verschijnt er een foto van Ocon met zijn ouders en zijn prachtige vriendin. Ook de Fransman gaat goed het nieuwe jaar in. In 2020 zal hij te vinden zijn in een Renault.

Kvyat gaat met fruitschaal het nieuwe jaar in

Daniil Kvyat komt niet echt over als feestbeest en zijn nieuwjaarswens op Instagram doet dit ook zeker niet vermoeden. De Rus brengt ons de beste wensen voor 2020 en plaatst een foto van zichzelf achter een fruitschaal op het sociale medium. Het ziet er niet naar uit alsof hij bijzonder veel zin had in het feestje..

Horner wenst Formule 1-fans gelukkig nieuwjaar

We krijgen allemaal de beste wensen van Christian Horner. Iets voor de jaarwisseling plaatst de Brit een foto met zijn vrouw op Instagram met de volgende teskt erbij: 'Dank voor alle steun in 2019 - wij kijken uit naar een prachtig 2020! Gelukkig nieuwjaar, maak er wat moois van vanavond.' Grote plannen, Christian?

Horner op stap met honden, of andersom?

Christian Horner heeft op Instagram een foto geplaatst, hij gaat op stap met de honden. De dieren ogen niet al te groot maar kunnen blijkbaar trekken als een dolle. Terwijl Horner voor de kerstboom staat, vermoedelijk voor zijn eigen huis, plaatst hij onder de foto: 'Ik denk dat zij míj misschien wel een rondje meenemen..'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws