'Ontslag De Vries en aanstellen Ricciardo indirecte gevolgen van tegenvallende prestaties Pérez' Formule 1
Formule 1

'Ontslag De Vries en aanstellen Ricciardo indirecte gevolgen van tegenvallende prestaties Pérez'

'Ontslag De Vries en aanstellen Ricciardo indirecte gevolgen van tegenvallende prestaties Pérez'

Daniel Ricciardo krijgt bij AlphaTauri iets meer dan een half seizoen de kans om zich te bewijzen dat hij nog van waarde kan zijn voor Red Bull Racing. De slechte vorm van Sergio Pérez was één van de redenen dat het doek is gevallen voor Nyck de Vries. Op dinsdag werd naar buiten gebracht dat de diensten van de Nederlander niet meer nodig waren na tegenvallende resultaten. Ricciardo mag met goede resultaten hopen op een hereniging met Max Verstappen.

De Telegraaf bracht eerder naar buiten dat Ricciardo het stoeltje van De Vries over gaat nemen bij het team van AlphaTauri. Dat is een snellere terugkeer dan de Australiër eerst voor ogen had en bij een team dat waarschijnlijk niet zijn voorkeur had. De meervoudig racewinnaar wilde liever een jaar aan de zijlijn staan bij Red Bull als derde coureur om dan zijn terugkeer te maken bij een topteam. Door de mindere prestaties van Pérez zou de coureur in 2024 mogelijk plaats kunnen nemen bij Red Bull.

Dat schrijft Erik van Haren bij De Telegraaf. Het ontslag van De Vries was een indirect gevolg van de slechte prestaties van de Mexicaan, waardoor het niet raar is dat de Oostenrijkse renstal uit is gekomen bij Ricciardo. 'Het komende half jaar moet Ricciardo aan Red Bulls topman Helmut Marko laten zien dat hij nog steeds een snelle coureur is. In dat geval kan hij maar weer zo gepromoveerd worden naar het topteam. Vandaar dat Ricciardo nú al direct De Vries vervangt en er niet eens wordt gewacht tot de zomerstop.'

De Vries slachtoffer van risico Red Bull

Het is natuurlijk geen garantie dat Ricciardo daadwerkelijk goed presteert in de AlphaTauri. De Italiaanse renstal staat stijf onderaan in het constructeurskampioenschap, dus over een snelle auto kan men niet spreken. Red Bull neemt dan ook een grote gok door de coureur aan te stellen. Als Ricciardo niet goed presteert, moet men op zoek naar een vervanger. Mocht hij wel goed presteren, dan moet het contract van Pérez ontbonden worden. Het wordt hoe dan ook spannende maanden binnen de Red Bull-familie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws