Onverslaanbare Verstappen maakt indruk op Vasseur: 'Maakt al twee jaar geen fouten' Formule 1
Formule 1

Onverslaanbare Verstappen maakt indruk op Vasseur: 'Maakt al twee jaar geen fouten'

Onverslaanbare Verstappen maakt indruk op Vasseur: 'Maakt al twee jaar geen fouten'

Frédéric Vasseur is behoorlijk onder de indruk van Max Verstappen. De teambaas van Ferrari stelt dat de coureur van Red Bull Racing in de afgelopen twee jaar geen enkele fout heeft gemaakt tijdens de races. Vasseur weet dat dit deels te maken heeft met het feit dat Verstappen in een dominante auto zit, maar de Fransman ziet Verstappen slim rijden. Toch is Vasseur er tegelijkertijd van overtuigd dat Ferrari een goede stap heeft gezet en dichter bij Red Bull is gekomen.

Carlos Sainz pakte op zaterdag poleposition en kon tijdens de race Verstappen veertien ronden lang achter zich houden. Het gevecht met Red Bull werd verloren, maar Vasseur ziet dat het gat naar de Oostenrijkse renstal is geslonken tot 'één of twee tienden'. 'Ze liggen nog steeds voor en de meesten van hen maken geen fouten', wordt de Ferrari-teambaas geciteerd door RaceFans. 'Dit weekend verwachtte ik dat door Max onder druk te zetten of in de strijd te betrekken, hij wat fouten zou kunnen maken, maar dat was dit weekend opnieuw helemaal niet het geval.'

Vasseur: 'Ze hebben geweldige snelheid, van Monza tot Monaco'

Ferrari wist op Monza voor de tweede keer dit seizoen Red Bull te verslaan tijdens de kwalificatie. Eerder pakte Charles Leclerc poleposition, voor zowel de sprintrace als de hoofdrace, in Bakoe. In de races is de Oostenrijkse renstal echter ongenaakbaar en onverslaanbaar gebleken. Red Bull heeft immers veertien van de veertien Grands Prix weten te winnen. 'Wat indrukwekkend is, is dat ze altijd geweldige snelheid hebben. Van Monza tot Monaco, ze kunnen op alle aspecten van verschillende circuits uitstekend presteren en dat is indrukwekkend. Maar het meest indrukwekkende voor mij is dat Max geen enkele fout heeft gemaakt.'

'Het gaat daarbij niet alleen over de laatste tien races, het gaat over de laatste twee jaar', vervolgt Vasseur. De coureur van Red Bull heeft tien races op rij weten te winnen en daarmee een nieuw record gevestigd. In de afgelopen twee seizoenen won de regerend wereldkampioen al 25 keer. 'Ik zou zeggen dat hij in de races geen enkele fout heeft gemaakt. Natuurlijk is het makkelijker om geen fouten te maken als je een marge hebt ten opzichte van de anderen. Maar zelfs onder deze omstandigheden in Monza is hij in staat om de situatie heel goed te lezen. Hij oefende wat druk uit op Carlos maar nooit te veel en nam daarna geen risico's', concludeert Vasseur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws