Recordjacht maakte Verstappen vlijmscherp: 'Het betekende zeker iets voor hem' Formule 1
Formule 1

Recordjacht maakte Verstappen vlijmscherp: 'Het betekende zeker iets voor hem'

Recordjacht maakte Verstappen vlijmscherp: 'Het betekende zeker iets voor hem'

Christian Horner merkte afgelopen weekend dat Max Verstappen scherper was dan normaal. De coureur van Red Bull Racing kon het record van meeste overwinningen op rij verbreken en daar kwam volgens Helmut Marko wel wat nervositeit bij kijken. Horner is vooral trots op het feit dat dit record laat zien dat het team op de toppen van zijn kunnen blijft presteren. Ook de betrouwbaarheid lijkt voorlopig nog geen rol te spelen voor de Oostenrijkse renstal.

Het Grand Prix-weekend op Monza werd uiteindelijk speciaal voor Verstappen. Na zijn zege in Nederland was het record van meeste overwinningen op rij geëvenaard en dit record kon in Italië verbroken worden. Marko merkte op dat de Red Bull-coureur wat nerveus was gedurende het raceweekend, wat volgens de Oostenrijker normaal gesproken niet het geval was. 'Ik zou niet zeggen dat hij nerveus was, maar ik zou wel zeggen dat je zeker kon voelen dat zijn focus vlijmscherp was, meer dan normaal', zegt Horner tegenover internationale media.

'Je kon zien dat het zeker iets voor hem betekende', vervolgt de teambaas van Red Bull. Verstappen heeft meermaals aangegeven dat records hem niets doen, maar Horner geeft op zijn beurt weer aan dat het echt iets met de tweevoudig wereldkampioen doet. De Brit is zelf ook trots op de prestaties van het team en zijn coureur. 'Die één-twee behalen en dat Max alleen staat met de meeste opeenvolgende Formule 1-overwinningen, namelijk tien zeges, is behoorlijk indrukwekkend.'

Red Bull-adviseur Marko houdt zich niet zo bezig met het record van Verstappen. 'Voor mij persoonlijk was het nog specialer om de honderdste overwinning als team te behalen (in Canada dit jaar, red.), maar het is fantastisch voor Max.' De Oostenrijker denkt dat Verstappen de spanning die bij het behalen van het record kwam kijken nu los kan laten. 'Nu heeft hij het, dus ik denk dat het een beetje meer ontspannen is voor de komende races.'

Horner: 'Het team heeft goed werk geleverd op dat gebied'

Naast het feit dat Verstappen tien zeges op rij heeft weten te boeken, staan alle veertien races dit seizoen op naam van een Red Bull-coureur. 'Of het nu gaat om betrouwbaarheid, geluk, strategie, snelheid, een pitstop, het weer, er zijn zoveel elementen die meespelen. Je moet op de toppen van je kunnen blijven presteren.' Betrouwbaarheid lijkt het enige element te zijn dat Red Bull kan stoppen, maar voorlopig lijkt de auto onbreekbaar. 'Er zijn hier en daar wat problemen geweest die hij heeft moeten beheren, met name in de eerste race in Bahrein, maar de auto is robuust gebleken. Het team heeft goed werk geleverd op dat gebied', concludeert Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws