Palmer zag Sainz over de schreef gaan: 'Bijna een herhaling van de crash van Verstappen en Ricciardo' Formule 1
Formule 1

Palmer zag Sainz over de schreef gaan: 'Bijna een herhaling van de crash van Verstappen en Ricciardo'

Palmer zag Sainz over de schreef gaan: 'Bijna een herhaling van de crash van Verstappen en Ricciardo'

Jolyon Palmer heeft genoten van het stevige duel tussen beide Ferrari-coureurs. De voormalig Formule 1-rijder zag dat Carlos Sainz alles uit de kast moest halen om Charles Leclerc achter zich te houden en de Brit vindt het dan ook knap dat de coureurs niet crashten op het circuit van Monza. Palmer is uiteindelijk wel blij om te zien dat Sainz naar het podium mocht. De analist zag dat een uitstekend weekend van de Madrileen op deze manier werd beloond.

Sainz had na de start de moeilijke taak om Max Verstappen achter zich te houden. Door de uitstekende rechtelijnsnelheid van de Ferrari lukte dat veertien ronden, voordat een foutje ervoor zorgde dat de coureur van Red Bull Racing erlangs kon na de eerste chicane en vanaf dat moment kon bouwen aan zijn voorsprong. Ook Sergio Pérez vloog, na meerdere onsuccesvolle pogingen, voorbij aan de Ferrari-coureur. Na die inhaalactie was het aan Leclerc om met zijn teamgenoot in gevecht te gaan.

'Het was puur doorzettingsvermogen van Sainz om zich vast te klampen aan het podium dat deze strijd zo spectaculair maakte om te volgen', vertelt Palmer over het gevecht in zijn column voor Formula1.com. Een podium op Monza is voor een Ferrari-coureur belangrijker dan voor wie dan ook. Bovendien was het voor Sainz de eerste kans om in de top drie te eindigen dit jaar. 'Het zou voor Carlos ondenkbaar zijn geweest om aan het einde van de race te worden gedwarsboomd door zijn teamgenoot.'

Palmer zag Sainz over het randje gaan

Na de gevechten met de Red Bull-coureurs waren de banden onder de auto van Sainz wel al redelijk versleten. Palmer zag dan ook dat de Spanjaard soms net wat over het randje moest gaan om Leclerc voor te blijven. 'Zijn inhaalactie aan de binnenkant om de positie van Charles terug te pakken bij bocht 4 was twijfelachtig, en het verbaast me dat de stewards er niet naar hebben gekeken. Hij bewoog ook onder het remmen in de laatste ronde om Leclerc ervan te weerhouden hem in te halen. Het leverde bijna een herhaling op van de crash tussen Verstappen en Ricciardo in Bakoe.'

'Mijn complimenten aan Vasseur voor het toestaan dat ze op deze manier mochten racen', vervolgt Palmer. De Ferrari-teambaas was na afloop blij om te zien dat er hard maar met respect geracet werd. Het was uiteindelijk Sainz die het laatste plekje op het podium kon bemachtigen. 'De winnaar van het duel mocht op het felbegeerde Monza-podium staan in Ferrari-kleuren, en voor Sainz was dat het minste wat hij verdiende na een van zijn beste weekenden in de Formule 1. Het was zeker een van zijn meest vermakelijke', besluit Palmer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws