Onzekerheid bij Pérez: 'Dat zal ons team waarschijnlijk niet ten goede komen' Formule 1
Formule 1

Onzekerheid bij Pérez: 'Dat zal ons team waarschijnlijk niet ten goede komen'

Onzekerheid bij Pérez: 'Dat zal ons team waarschijnlijk niet ten goede komen'

Sergio Pérez is op zijn hoede voor de andere teams tijdens de aanstaande Grand Prix van Las Vegas. De coureur van Red Bull Racing weet dat de teams en coureurs te maken zullen krijgen met bijzondere omstandigheden, en dat kan wel eens in het nadeel gaan werken voor de Oostenrijkse renstal. Wel kijkt de Mexicaan uit naar het racen over de Las Vegas Strip. Pérez denkt dat het circuit goed zal zijn voor het racen en tegelijkertijd zal hij gesteund worden door vele Mexicaanse fans.

Aankomend weekend zullen de coureurs voor het eerst gaan rijden in Las Vegas. De meeste coureurs kijken uit naar de uitdaging op het nieuwe circuit, maar er komen wel extra uitdagingen bij. Aangezien de race in de nacht wordt gereden, zullen de temperaturen lager uitvallen dat de teams gewend zijn. Dergelijke temperaturen komen eigenlijk alleen maar voor tijdens de wintertests aan het begin van het seizoen. De temperaturen hebben natuurlijk veel invloed op de banden en de rest van de auto.

Dit kan betekenen dat er wat verschuivingen zullen zijn aankomend weekend. Het is voor de teams immers lastig om dergelijke omstandigheden te simuleren voorafgaand aan het Grand Prix-weekend. Pérez is op zijn hoede voor de omstandigheden in Las Vegas. 'Ik denk dat het iets is dat een zeer grote rol kan spelen', geeft de Red Bull-coureur aan tegenover MotorsportWeek.com. 'Dat zal ons team waarschijnlijk niet ten goede komen, maar het is iets waar we rekening mee moeten houden.'

Pérez rekent op steun van Mexicaanse fans

Voor Pérez zal het belangrijk zijn dat hij een goed weekend heeft. Als de Mexicaan een positief resultaat behaalt, dan zou hij de tweede plek in het kampioenschappen al veilig kunnen stellen. Het verschil met Lewis Hamilton is momenteel 32 punten in het voordeel van de man uit Guadalajara. Pérez liep in Brazilië net het podium mis na een stevig gevecht met Fernando Alonso. Hamilton en Mercedes kenden op hun beurt een slecht weekend; de Brit kwam niet verder dan de achtste plek.

Pérez kijkt in ieder geval uit naar het racen op het onbekende circuit. 'Ik denk dat het circuit goed zal zijn voor het racen. Er zijn zeer lange rechte stukken met flinke remzones.' Daarnaast kan de coureur rekenen op een hoop steun, aangezien er veel Mexicanen afkomen op Las Vegas. 'Na de race in Mexico zijn ze waarschijnlijk niet al te enthousiast', grapt de coureur. 'Toch zullen er nog veel fans zijn, waardoor ik veel steun verwacht in Las Vegas', concludeert Pérez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws