Massa schaart zich achter Pérez: 'Hamilton en Alonso zouden Max ook niet verslaan' Formule 1
Formule 1

Massa schaart zich achter Pérez: 'Hamilton en Alonso zouden Max ook niet verslaan'

Massa schaart zich achter Pérez: 'Hamilton en Alonso zouden Max ook niet verslaan'

Felipe Massa verdedigt Sergio Pérez door te zeggen dat Fernando Alonso en Lewis Hamilton Max Verstappen ook niet zouden verslaan. Volgens de Braziliaan is het talent van Verstappen op een ander niveau en is het ongekend wat hij dit seizoen heeft laten zien. Massa lijkt the impliceren dat geen enkele coureur Verstappen nu bij zou kunnen benen.

Verstappen legde in 2022 de verschillen tussen hem en Pérez al pijnlijk bloot, en deed dat in 2023 opnieuw. Vanaf Miami won de Nederlander aan een stuk door, alleen de Grand Prix van Singapore won hij niet. Pérez kende vervolgens een aantal zeer moeilijke weekenden, zowel voor als na de zomerstop, en staat onder zeer grote druk. Hoewel hij een aantal dingen heeft laten zien waarvan velen zeggen dat Red Bull Racing niet met hem verder zou moeten in 2024, blijven Christian Horner en Helmut Marko aangeven dat de Mexicaan in 2024 'gewoon' een contract heeft bij de Oostenrijkse renstal.

'Zolang Max tevreden is en het team het kampioenschap voor coureurs en constructeurs wint, denk ik dat het verstandig zou zijn om de zaken te laten zoals ze zijn', zegt Massa in gesprek met Formule 1-magazine over de lineup van Red Bull. 'Wat Max dit seizoen heeft laten zien, is ongekend', vervolgt de Braziliaan. 'Zelfs als we Lewis Hamilton of Fernando Alonso in de andere auto zouden zetten, ben ik er niet zeker van dat het veel zou veranderen. Misschien een beetje, maar geloof me, ze zouden Max ook niet verslaan', denkt de voormalig Ferrari-coureur.

'Max voelt zich natuurlijk goed'

Verstappen zelf maakt het niet zoveel uit wie hij naast zich heeft. Op dit moment is dat ook logisch, voor de drievoudig wereldkampioen is er geen vuiltje aan de lucht. Hij behaalde zijn derde titel in Japan, met nog zes races te gaan. 'Max voelt zich natuurlijk goed en wint bijna elke race. Voor hem zou elke verandering een verslechtering zijn', zegt Massa. Tijdens de GP van Mexico werd gesproken over Fernando Alonso als mogelijke teamgenoot van Verstappen.

Zowel de Spanjaard als Horner en Marko hebben die mogelijkheid uitgesloten. Massa gelooft dat, hoewel de strijd intenser zou zijn, de aanwinst het uiteindelijke evenwicht niet zou veranderen. 'Laten we eerlijk zijn. We zouden allemaal liever zien dat het kampioenschap wordt beslist in de laatste ronde, zoals in Abu Dhabi in 2021. Als we zo denken, willen we ongetwijfeld dat de beste coureur op de grid Pérez opvolgt na Max', aldus de Braziliaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws