Organisatie GP Australië duidelijk: Zonder vaccinatie zijn coureurs en personeel niet welkom Formule 1
Formule 1

Organisatie GP Australië duidelijk: Zonder vaccinatie zijn coureurs en personeel niet welkom

Organisatie GP Australië duidelijk: Zonder vaccinatie zijn coureurs en personeel niet welkom

De Australian Grand Prix Corporation laat er geen twijfel over bestaan. Iedereen die naar de Grand Prix van Australië wil komen in 2022, en dus ook coureurs, moet volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus en moet dat kunnen aantonen. Nadat tennisser Novak Djokovic veelvuldig in het nieuws kwam doordat hij werd teruggestuurd naar Servië vlak voor zijn deelname aan de Australian Open wil de organisatie duidelijk maken dat er geen grijs gebied is.

De Australian Open is het eerste grand slam-toernooi van het kalenderjaar. En je raadt het al, deze wordt gespeeld in Australië. Tennisser Djokovic, wie overigens de wereldranglijst aanvoert, werd niet toegelaten in het land omdat hij niet volledig gevaccineerd was tegen het coronavirus. Alle nternationale reizigers die Australië in willen moet dat wél zijn. Ook gaf hij verkeerde informatie voor zijn visum. Djokovic werd teruggestuurd naar zijn thuisland en mag niet meedoen aan het toernooi.

Na alle commotie rondom de Serviër willen verschillende (sport)evenementen duidelijk zijn tegenover onder andere haar deelnemers. In april is het de beurt aan de Formule 1, waarbij Albert Park in Melbourne het speelveld zal zijn. Andrew Westacott, CEO van organisator Australian Grand Prix Corporation (AGPC), laat weten dat coureurs en personeel van teams en de sport in het algemeen niet welkom zijn zonder vaccinatie. Echter verwacht hij geen problemen over deze kwestie.

Westacott: 'Het is een verplichting voor de sport'

'Tussen onze afgelaste race op 13 maart 2020 en het volgende evenement van april 2022 zijn er wereldwijd 41 F1-evenementen geweest. En in ieder land zijn er verschillende stadia van de pandemie geweest, net als verschillende voorwaarden om de grens te mogen passeren. Overal is de Formule 1 in staat geweest om te blijven opereren en de evenementen door te laten gaan. Het is een verplichting voor de sport en de mensen die meereizen om te voldoen aan de toelatingseisen en dat zullen ze ook doen in Australië en Melbourne', aldus Westacott via Sydney Morning Herald.

De CEO van de Australian Grand Prix Corporation verwacht geen moeilijkheden, en die zouden er in theorie ook niet hoeven zijn. Tijdens de laatste drie races van 2021 waren zowel coureurs als personeel ook niet welkom zonder vaccinatie. Geen van de coureurs ondervond hier moeilijkheden van in Qatar, Saoedi-Arabië of Abu Dhabi. De Formule 1 overweegt wel een vaccinatieplicht in te voeren voor het personeel dat door het paddock loopt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws