Oud-coureur Luyendyk ziet wel plaats voor elfde F1-team: 'Twintig auto's is niet zoveel' Formule 1
Formule 1

Oud-coureur Luyendyk ziet wel plaats voor elfde F1-team: 'Twintig auto's is niet zoveel'

Oud-coureur Luyendyk ziet wel plaats voor elfde F1-team: 'Twintig auto's is niet zoveel'

Nederlandse oud-coureur en Indy500-winnaar Arie Luyendyk ziet een elfde team op de F1-grid wel zitten. De Nederlander verschilt hiermee van mening van de huidige teams op de F1-grid, die nog altijd bezwaar hebben tegen een potentieel elfde team. Volgens Luyendyk zijn de bezwaren op niets gebaseerd.

Luyendyk is onder de indruk van het doorzettingsvermogen van Andretti, de CEO van Andretti Autosport, die nog altijd probeert om op de F1-grid te komen. 'Hij wil duidelijk racen', verklaart de oud-coureur tegenover de Nederlandse tak van Motorsport.com. 'Hij wil het (een F1-team, red.) onder zijn paraplu, want hij heeft natuurlijk ook een heleboel teams.' De oud-kampioen waarschuwt wel dat de Formule 1 een klasse apart is in vergelijking met andere raceklassen, dus dat het veel van Andretti zal vergen om op de grid te komen.

Luyendyk hoopt dat het Andretti wel gaat lukken, maar er is veel weerstand van de huidige teams om een elfde team toe te laten. Volgens de Nederlander zijn de bezwaren van de andere teams geheel ongefundeerd. 'En dan zeggen ze van: ja, maar dan moeten we de pitstraat langer maken en dat soort dingen. Twintig auto’s is niet zo veel. Als je een probleem hebt in een race en er vallen veel mensen uit, is dat ook geen goede show. Dus ik denk dat 24 het perfecte getal zou zijn voor de Formule 1.'

Andretti zal niet meteen succesvol zijn

Mocht Andretti op de F1-grid komen, dan is het Formule 1-team het nieuwste raceteam voor Andretti, dat al andere raceteams heeft in onder andere IndyCar en IMSA. Andretti heeft dus al veel ervaring met het opzetten van teams, maar Luyendyk betwijfelt of dat genoeg is om gelijk succesvol te zijn binnen de Formule 1. 'Ik denk dat de ervaringen van IndyCar, alles wat ze gedaan hebben en doen, hem weinig ten goede komen in de Formule 1', aldus Luyendyk. 'Je kunt wel de middelen hebben, maar als jij geen Formule 1-ervaring hebt, dan is het een grote taak om gelijk competitief te worden. De tijd heb je dan tegen je zitten. Je stapt niet zomaar in Formule 1 om dan meteen succesvol te zijn. Dat moet echt gebeuren door vallen en opstaan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws