Schumacher duidelijk over toekomst: 'Formule 1 blijft mijn ultieme droom' Formule 1
Formule 1

Schumacher duidelijk over toekomst: 'Formule 1 blijft mijn ultieme droom'

Schumacher duidelijk over toekomst: 'Formule 1 blijft mijn ultieme droom'

Mick Schumacher werd aan het einde van 2022 aan de kant geschoven bij Haas en bracht het afgelopen seizoen aan de zijlijn door als reservecoureur bij Mercedes. Ook in 2024 wist de Duitser geen zitje te bemachtigen - de F1-teams hielden namelijk allemaal vast aan hun line-up - en dus zoekt hij andere oorden op. Al blijft een comeback in de Formule 1 wel dé ultieme droom van Schumacher.

Tijdens het weekend van de Grand Prix van Abu Dhabi, de laatste van het seizoen, ging Schumacher in gesprek met de media over zijn toekomst. En de zoon van F1-legende Michael Schumacher wond er geen doekjes om. 'De Formule 1 is altijd mijn ultieme droom geweest en zal dat ook altijd blijven. Maar aan de andere kant heeft het geen zin om hier te wachten, niet te racen en zo achterop te raken. Ik ga liever op zoek naar een andere uitdaging om mijn vaardigheden te ontwikkelen. Als ook dat mij niet terugbrengt naar de F1, dan heb ik daar vrede mee', aldus een nuchtere Schumacher, die komend seizoen voor Alpine zal aantreden in het World Endurance Championship (WEC).

Hersteld zelfvertrouwen bij Mercedes

Zo neemt Schumacher, die wel nog actief blijft als reservecoureur voor Mercedes, (voorlopig) afscheid van de eenzitters. Een comeback in de koningsklasse van de autosport zat er vooralsnog dus niet in, maar dat weerhield de 24-jarige niet om, aan de zijde van teambaas Toto Wolff, te leren van Lewis Hamilton en George Russell. 'Als coureur weet ik nu beter wat ik van mijn team wil. Dat is de belangrijkste les die ik heb getrokken het afgelopen jaar', aldus Schumacher. 'Ik weet nu wat ik waard ben en wat ik kan bijdragen aan het team.'

Dat Schumacher in 2022 aan de kant geschoven werd bij Haas, en vervangen werd door Nico Hülkenberg, deed initieel misschien pijn bij de Duitser, maar zijn periode bij de Silver Arrows heeft de deuk in zijn zelfvertrouwen duidelijk hersteld. 'Tijdens mijn eerste jaar in de F1 wist ik niet goed in welke positie ik zat en hoe ver ik kon gaan met kritische opmerkingen. Dankzij de samenwerking met Lewis en George weet ik nu hoe hoog de lat ligt en hoe ver ik kan gaan. Ik heb er geen probleem mee om in de toekomst informatie te delen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws