Oud-president Ferrari verklaart problemen: 'Die mensen waren niet geschikt voor F1' Formule 1
Formule 1

Oud-president Ferrari verklaart problemen: 'Die mensen waren niet geschikt voor F1'

Oud-president Ferrari verklaart problemen: 'Die mensen waren niet geschikt voor F1'

Luca di Montezemolo heeft geen goede woorden meer over: de voormalig president van Ferrari haalt flink uit naar de mannen die in 2014 het team bestuurden, en verklaart dat ze geen verstand van zaken hadden om succesvol te zijn in de Formule 1, waardoor het team nu achter de feiten aan loopt. Ook de situatie met Sebastian Vettel is verkeerd aangepakt.

De Italiaan geeft ook toe dat het team de complexiteit van de nieuwe krachtbron heeft onderschat. Bij de overstap naar de hybridemotor in 2014 zijn grote fouten gemaakt door het team. 'De mensen die Ferrari bestuurden hadden geen ervaring en geen verstand van zaken van de Formule 1. Die dachten dat ze zomaar even konden winnen', reflecteert de oud Ferrari-president volgens Scuderiafans.

Ook de hybride 'cultuur' bestond volgens Montezemolo niet in Italië. Bij de Duitse concurrent, Mercedes, was dit wel even anders. 'Helaas kwamen hierdoor problemen na 2014', weet hij. Tot overmaat van ramp liet Ferrari ook nog de verkeerde mensen gaan: 'We hebben zo veel goede ingenieurs weggestuurd naar de productie van normale auto's, terwijl hele andere vaardigheden nodig zijn daar.'

Ook spijt van afscheid Vettel

Montezemolo is eveneens niet blij met hoe het team afscheid neemt van Vettel. De Italiaan betreurt hoe de zaken zijn gelopen: 'Ik vond de timing niet leuk, en ook niet hoe ze het allemaal hebben aangepakt. Sebastian heeft nooit voor problemen gezorgd en hij haalde overwinningen die anderen niet hadden kunnen halen.'

De wijze woorden van Enzo Ferrari worden hier ook bij gehaald. 'Hij vertelde me dat als je weet wie de beste coureur is, je die altijd naar het team moet halen. Dit geldt precies hetzelfde met de ingenieurs', vindt de zakenman. (Foto: Ferrari F1 Media)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws