Overvloed aan rookies in Abu Dhabi: Vesti keert terug bij Mercedes, opvallende keuze Red Bull Formule 1
Formule 1

Overvloed aan rookies in Abu Dhabi: Vesti keert terug bij Mercedes, opvallende keuze Red Bull

Overvloed aan rookies in Abu Dhabi: Vesti keert terug bij Mercedes, opvallende keuze Red Bull

Mercedes heeft aangekondigd dat Frederik Vesti achter het stuur van de W14 zal zitten tijdens de eerste vrije training van de Grand Prix van Abu Dhabi. De 21-jarige Deense autocoureur nam eerder al deel aan de eerste vrije training voor Mercedes in Mexico. Hij is echter niet de enige rookie die deel zal nemen aan de vrije training in Abu Dhabi. Bij Red Bull Racing zullen zowel Sergio Pérez als Max Verstappen op vrijdag vervangen worden.

Vanwege een nieuwe regeling zijn alle Formule 1-teams verplicht om minstens twee keer een rookie te laten rijden tijdens een vrije training. Mercedes heeft ervoor gekozen om Vesti beide keren te laten deelnemen en voldoet daarmee aan de nieuwe regelgeving.

Tweede kans voor Vesti

De jonge coureur kijkt in ieder geval uit naar de mogelijkheid die Mercedes hem biedt. 'Rijden in VT1 in Abu Dhabi is een nieuwe stap in mijn carrière. Mijn eerste ervaring met een officiële sessie tijdens een Formule 1-weekend in Mexico was een belangrijk moment', zei hij in het persbericht van Mercedes. De Deen neemt ook de tijd om terug te blikken op zijn vorige ervaring achter het stuur van de Mercedes. 'Ik heb veel geleerd en het was geweldig om het team te kunnen ondersteunen en samen te werken met Lewis Hamilton en George Russell. Ik kijk ernaar uit om op die ervaring voort te bouwen in Yas Marina', aldus Vesti.

Bijzondere beslissingen van Red Bull

Red Bull is tot nu toe het enige team dat nog geen rookie heeft ingezet tijdens een vrije training dit seizoen. De Oostenrijkse renstal heeft ervoor gekozen om tijdens het laatste Grand Prix-weekend twee rookies tegelijkertijd in te zetten, waardoor Verstappen en Pérez op vrijdag een rustmoment hebben. De coureurs die Red Bull gaat inzetten zijn Isack Hadjar en Jake Dennis.

Red Bulls keuze om Dennis in hun bolide te laten rijden was opvallend. De Brit werd afgelopen seizoen wereldkampioen in de Formule E. Dennis, met zijn 28 jaar, is vergeleken met de andere rookies ook aanzienlijk ouder. Ondanks dat hij nog nooit heeft deelgenomen aan een Formule 1-weekend, is de coureur wel bekend bij het team van Red Bull, waar hij sinds 2018 fungeert als simulator- en ontwikkelingsrijder.

De andere coureur die voor Red Bull zal rijden, Hadjar, is momenteel actief in de Formule 2. De negentienjarige heeft al ervaring opgedaan bij AlphaTauri tijdens de eerste vrije training van de Grand Prix van Mexico, waar hij een zeventiende plek behaalde. Zijn goede performance leverde hem een kans op om achter het stuur van de RB19 te zitten tijdens de vrije training in Abu Dhabi.

Overzicht van rookies in Abu Dhabi

Mercedes en Red Bull zullen niet de enige teams zijn met nieuwe coureurs achter het stuur tijdens de eerste vrije training van het laatste Grand Prix-weekend van het seizoen. Alle teams, met uitzondering van AlphaTauri, zullen één coureur vervangen tijdens de vrije training. Zoals eerder vermeld, zal Red Bull twee nieuwe coureurs inzetten. Hieronder vind je een overzicht van de coureurs die zullen rijden in de eerste vrije training op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi.

Coureur Team Vervangen coureur
 Isack Hadjar  Red Bull Racing Max Verstappen
Jake Dennis  Red Bull Racing Sergio Pérez
Frederik Vesti Mercedes Lewis Hamilton
Robert Shwartzman Ferrari  Charles Leclerc
Pato O'Ward McLaren Lando Norris 
Felipe Drugovich Aston Martin  Fernando Alonso
Jack Doohan Alpine  Esteban Ocon
Zak O’Sullivan Williams Alexander Albon
Theo Pourchaire Alfa Romeo  Zhou Guanyu
Oliver Bearman Haas Nico Hülkenberg

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws