Verstappen 'gewoon zo goed': 'Zelfs als hij niet lijkt te winnen, vindt hij altijd een manier' Formule 1
Formule 1

Verstappen 'gewoon zo goed': 'Zelfs als hij niet lijkt te winnen, vindt hij altijd een manier'

Verstappen 'gewoon zo goed': 'Zelfs als hij niet lijkt te winnen, vindt hij altijd een manier'

Jolyon Palmer was na afloop van de Grand Prix van Las Vegas misschien niet te spreken over de woorden van Max Verstappen, maar de racevaardigheid die de coureur van Red Bull Racing liet zien kon de analist wel bekoren. De voormalig Formule 1-coureur zag dat Verstappen vanuit een moeilijke positie toch opnieuw de zege naar zich toe wist te trekken. Daarmee liet de Limburger zijn immense talent weer zien, aangezien Verstappen met een beschadigde Red Bull-bolide Charles Leclerc en Sergio Pérez wist te verslaan.

In Las Vegas boekte Verstappen alweer zijn achttiende zege van dit seizoen. De coureur van Red Bull mocht vanaf de tweede plek beginnen nadat Leclerc poleposition had gepakt en Carlos Sainz terugverwezen werd naar P12 vanwege een gridstraf. Het is dit jaar vaker gebleken dat het niet uitmaakt waar Verstappen start, aangezien zijn race pace superieur is dit seizoen. Dit heeft vaak gezorgd voor probleemloze zeges, maar op het Las Vegas Strip Circuit had de Nederlander het moeilijk.

Bij de start probeerde Verstappen direct Leclerc te pakken, maar beide rijders schoten van de baan. Verstappen behield de eerste plek wel, maar dat ging in de ogen van de stewards op onreglementaire wijze. De Red Bull-rijder kreeg een tijdstraf en vanaf dat moment moest de Nederlander gaan jagen. Na zijn pitstop kwam Verstappen immers in het verkeer terecht. Verstappen wist, mede dankzij een safetycar, zijn inhaalrace wel succesvol te voltooien.

'Elke week zien we gewoon zijn geweldige talent, en deze race was er echt één waar we het konden aanschouwen', zegt Palmer in de Chequered Flag-podcast. De oud-coureur geeft aan dat dit niet altijd voorkomt. Dat heeft vooral te maken met het feit dat Verstappen veel races simpel kan controleren. 'Daar komt wel veel vaardigheid bij kijken; denkt aan het beheren van de banden en het controleren van het tempo. Het is niet vaak dat hij vanuit een redelijk uitzichtloze positie naar de overwinning moet rijden.'

Onbedreigde laatste stint voor Verstappen

De eerste stint liep ook al niet geweldig voor Verstappen. Leclerc wist de Red Bull-coureur immers op de baan in te halen, al was dat wel vlak voor de pitstop van de Nederlander. In ronde 25 ging het van kwaad tot erger voor Verstappen na een crash met George Russell. Door de safetycar kwam Verstappen wel redelijk dicht bij Pérez en Leclerc te rijden. 'Pérez reed ook een goede race in een niet beschadigde Red Bull en toch slaagde Max erin hem voorbij te gaan. Hij had beter tempo en leverde een geweldige prestatie tot aan de finish.'

'Het zag er onbedreigd uit', doelt Palmer op de ronden nadat Verstappen zijn teamgenoot had ingehaald. De drievoudig wereldkampioen bood nog zijn hulp aan, maar Pérez moest uiteindelijk genoegen nemen met de derde plek. Palmer vindt het eigenlijk al vreemd dat Verstappen de Mexicaan voorbijging, maar dat laat in zijn ogen ook de klasse van de regerend kampioen zien. 'Hij is gewoon zo goed! Hij maakt heel weinig fouten, en zelfs al lijkt het erop dat hij niet gaat winnen, vindt hij bijna altijd wel een manier', aldus Palmer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws