Alles of niets voor Ferrari in Abu Dhabi: 'Het momentum ligt bij ons' Formule 1
Formule 1

Alles of niets voor Ferrari in Abu Dhabi: 'Het momentum ligt bij ons'

Alles of niets voor Ferrari in Abu Dhabi: 'Het momentum ligt bij ons'

Ferrari gaat met een zeer positief gevoel richting de allerlaatste race van het seizoen. Tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi staat de tweede plek in het constructeurskampioenschap op het spel. Ferrari staat nog maar vier punten achter Mercedes in het kampioenschap, al had de achterstand volgens Carlos Sainz wel minder kunnen zijn. De coureur van de Italiaanse renstal vond dat Ferrari een nog beter resultaat had kunnen boeken in Las Vegas.

Ferrari kent een wisselvallig seizoen, maar aankomend weekend staat er wel nog wat op het spel voor de Italiaanse renstal. Na een goed resultaat tijdens de Grand Prix van Las Vegas staat de Scuderia nog maar vier punten achter Mercedes. Charles Leclerc stond op het podium in het gokparadijs van de Verenigde Staten, terwijl Sainz genoegen moest nemen met de zesde plek. De Spanjaard denkt dat er wel meer in had gezeten voor de Italiaanse renstal.

'Je zag wat er vooraan gebeurde en de snelheid die Charles had', wordt Sainz geciteerd door internationale media. Door een omstreden tijdstraf moest de tweevoudig racewinnaar vanaf P12 starten. Door een incident in de eerste ronde en meerdere safetycars zat er niet meer in dan een zesde plek. 'We hadden een leuke race voor de podiumplekken of de zege kunnen hebben. Dat was dus een beetje een gemiste kans. Hoewel het een goede dag was voor het team wat betreft het constructeurskampioenschap, had het nog beter kunnen zijn.'

Vasseur vol vertrouwen

Mercedes kende op zijn beurt opnieuw een matig weekend. Na een diskwalificatie van Lewis Hamilton in Austin en een pijnlijk weekend in Brazilië hoopte de achtvoudig wereldkampioen op een beter resultaat. George Russell leek een tijdje mee te kunnen doen om de podiumplekken, maar dat ging in rook op na de crash met Max Verstappen. Nu voelt het team de hete adem van Ferrari in de nek. 'Abu Dhabi wordt weer een ander verhaal. Vier punten is het verschil tussen alles of niets', geeft Vasseur aan bij Sky Sports.

Ferrari gaat juist met een wat beter gevoel naar de Grand Prix van Abu Dhabi toe. De Scuderia kende een prima tweede seizoenshelft en dat geeft de Italiaanse burger moed. 'We konden presteren in Monza, in Singapore, in Austin, in Mexico en tijdens dit weekend. Dan heb je het over verschillende circuits met verschillende raceomstandigheden en verschillende banden. We kunnen zeer gemotiveerd zijn voor Abu Dhabi. Het momentum ligt bij ons', aldus Vasseur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws