Alfa Romeo-teambaas Vasseur laat Zhou, Piastri en De Vries nog even in het duister tasten Formule 1
Formule 1

Alfa Romeo-teambaas Vasseur laat Zhou, Piastri en De Vries nog even in het duister tasten

Alfa Romeo-teambaas Vasseur laat Zhou, Piastri en De Vries nog even in het duister tasten

Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur heeft aangegeven niet overhaastig te beslissen over het tweede zitje van 2022. Voorlopig heeft Antonio Giovinazzi nog geen contractverlenging gekregen, wat betekent dat andere opties voor het stoeltje nog open liggen. Namen noemt de Fransman niet, maar hij geeft aan dat met diverse partijen gepraat worden en dat ze rustig een keuze zullen maken.

'We hebben geen haast in het nemen van een beslissing. We zitten in een comfortabele situatie', laat de teambaas weten tegenover Formula 1. 'We overleggen met de diverse partijen', voegt hij daaraan toe. Met welke partijen Alfa Romeo nog aan het overleggen is, wordt niet duidelijk, maar vermoedelijk maken Guanyu Zhou, Oscar Piastri en Nyck de Vries onderdeel uit van die selectie.

Momenteel is duidelijk dat Valtteri Bottas volgend jaar plaatsneemt in een stoeltje, terwijl ze dus op zoek zijn naar de andere coureur. Mochten ze geen van de potentiële nieuwkomers kiezen dan hebben ze in Antonio Giovinazzi altijd nog een reserveoptie, benadrukt Vasseur: 'Giovinazzi doet het goed en we moeten proberen het beste van de situatie te maken.'

Vasseur en Alfa Romeo kijken naar de toekomst

Of de WK-strijd van 2021 meegenomen wordt in de beslissing? Dat absoluut niet, meent de teambaas: 'Het gaat beslist niet over het huidige kampioenschap. We moeten naar de toekomst kijken, niet naar het verleden. Daarom analyseren we wat de beste line-up is voor ons als team zijnde.' Wederom laat hij dus niets los over wat dat te betekenen heeft voor de geselecteerde kandidaat.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws