Overzicht tijden Grand Prix van Australië 2024 Formule 1
Formule 1

Overzicht tijden Grand Prix van Australië 2024

Overzicht tijden Grand Prix van Australië 2024

Na een weekje pauze is het alweer tijd voor de derde Grand Prix van het jaar. De teams reizen deze week af naar het Albert Park Circuit in Melbourne om de race down under weer te verrijden. Iedereen buiten Europa zal ongetwijfeld geen moeite hebben met de tijden, maar de Europese kijker zal vroeg uit bed moeten om de sessies te volgen. De race begint op zondag namelijk al om 5:00u.

Na de twee openingsrondes in het Midden-Oosten schuift de paddock op naar Melbourne. De eerste twee circuits werden buitenbeentjes genoemd vanwege hun karakteristieken, maar dat leek voor Red Bull Racing niet uit te maken. De RB20 deed het goed in zowel Bahrein als in Jeddah, waar Max Verstappen en Sergio Pérez als eerste over de streep kwamen. Verstappen pakte in Saoedi-Arabië zijn negende opeenvolgende zege, en dus kan hij in Australië opnieuw een record pakken als hij wint. De concurrentie zal waarschijnlijk hopen dat het in Melbourne wat dichter bij elkaar zit. De sessies zijn vanaf nu weer op de 'normale' dagen, dus vrijdag tot en met zondag.

Sessie Dag  Tijd
Eerste vrije training Vrijdag 22 maart 02:30u - 03:30u
Tweede vrije training Vrijdag 22 maart 06:00u - 07:00u
Derde vrije training Zaterdag 23 maart 02:30u - 03:30u
Kwalificatie Zaterdag 23 maart 06:00u - 07:00u
Race Zondag 24 maart 05:00u - 07:00u

Ferrari is de balans aan het opmaken

Het is duidelijk dat de Oostenrijkse renstal ook naar Melbourne vertrekt als de favoriet voor de overwinning, want het lijkt er niet op dat iemand de huidige topvorm van de drievoudig wereldkampioen kan overtreffen. Na de Grand Prix van Saoedi-Arabië werd het beeld van de hiërarchie al iets duidelijker, aangezien Ferrari tot nu toe het team is geweest dat het podium compleet maakte, en de top tien verder opgevuld wordt door McLaren, Mercedes en Aston Martin.

Ferrari zal in Australië graag een goed resultaat willen boeken, gezien de teleurstelling van vorig jaar. Charles Leclerc viel toen uit, Carlos Sainz kreeg een straf tijdens de chaotische race. Vanuit Maranello komen in ieder geval positieve geluiden, want de bolide is dit jaar beter en de coureurs voelen zich comfortabeler. Sainz zal ongetwijfeld staan te popelen om weer in de auto te springen, de Spanjaard moest de Grand Prix van Saoedi-Arabië namelijk overslaan vanwege een operatie aan een blindedarmontsteking. Oliver Bearman viel voor hem in.

Mercedes en McLaren dicht bij elkaar in het kampioenschap

Vooraan in het kampioenschap is Red Bull al begonnen aan een kleine voorsprong. De Oostenrijkse renstal houdt de eerste plek bezet met 87 punten, een voorsprong van 38 punten op Ferrari. Ferrari heeft op haar beurt weer een voorsprong van 21 punten op McLaren. Het klantenteam van Mercedes staat op dit moment twee punten boven de Zilverpijlen zelf, en de Duitse renstal zou het waarschijnlijk liever anders zien. Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en George Russell waren nog lang niet tevreden met de W15, maar het team heeft aangegeven dat ze in Australië vooruitgang hoopt te boeken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws